Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Hoe word ik gelukkig, Rijk leven

10 dingen waar een mens het meest gelukkig van wordt

vrouw maakt foto

Stel: je doet een steekproef en je vraagt aan 1000 mensen in heel Nederland waar ze het meest gelukkig van worden. De antwoorden zullen heel verschillend zijn en voor de één staat het ene aspect bovenaan het lijstje, terwijl dat zelfde aspect er bij de ander misschien niet eens op staat.

Hieronder lees je in willekeurige volgorde de tien items die voor het gros van de mensen als bepalend voor een gelukkig leven worden ervaren.

Gezond lichaam

Meestal ga je een lichaam dat gezond en fit is pas echt waarderen als het een keertje mis is. Je breekt een been en bent weken afhankelijk van hulpmiddelen en mensen.

En dat terwijl je je onafhankelijkheid zo prettig vindt. Om je lichaam gezond te houden helpt het om regelmatig te sporten. In de winter sport je binnen en in de zomer ga je lekker naar buiten.
Ben je niet zeker van je gezondheid? Laat je dan regelmatig controleren. Zo staan je geen verrassingen te wachten en hou je de controle om je lichaam gezond te houden.

hartjes met wolken

Gezonde binnenwereld

Een fysiek lichaam dat meewerkt is één ding, maar het is ook fijn als het tussen de oren goed zit. Iedereen worstelt wel eens met iets in zijn of haar leven.

Het is niet alleen maar “highs” en nooit een “low”. Maar als je “lows” de overhand krijgen of je weet niet goed hoe je met een situatie om moet gaan, dan kan je altijd hulp inschakelen.

Het helpt al om niet (te vaak) te oordelen over een ander of jezelf. En als je hierin vaardiger wilt worden kun je een cursus mindfulness doen, over jouw situatie lezen en ervan leren of het van je afschrijven. Ieders persoonlijke ontdekkingsreis is anders, dus geniet ook van die reis.

Gelukkig in de liefde

Als je fysiek en mentaal gezond bent, dan is je soulmate vinden een prachtig iets. Programma’s op televisie, apps om de ware te vinden, je kunt het zo gek niet bedenken.

Je doet alles voor de liefde en om die ene ware te vinden. Een goed gesprek, oneindig vertrouwen en een echt maatje maken alle dagen de moeite waard, zelfs als er minder leuke momenten zijn in het leven.

Opgeruimde omgeving

Je vergeet het misschien wel eens, maar onderzoek heeft uitgewezen dat een schone en opgeruimde omgeving – dus dat kan je huis, kantoor, maar ook je garage zijn – rust in het hoofd geeft.

Dus ga dit weekend voor die lenteschoonmaak. Ruim je kasten op en zet je overbodige spullen op marktplaats of geef ze weg. Je kunt er ook nog een centje mee verdienen, maar je creëert op zijn minst overzicht en dat is prettig.

Uitdagende dagbesteding

Je denkt hier meestal niet serieus over na, maar je voelt je net vaak ongelukkig als je geen nut hebt. Als je een uitdaging hebt gedurende de week, dan levert dit waardering en voor de meeste mensen salaris op.

Maar vergeet ook niet dat alle ervaringen meehelpen aan je persoonlijke ontwikkeling. Het gaat niet alleen om werken voor een baas. Het kan ook om vrijwilligerswerk gaan.

Misschien ben je wel mantelzorger of ben je druk met het opvoeden van de kinderen. Af en toe een momentje van zelfreflectie en soms een andere aanpak dragen dan ook bij aan je geluksgevoel.

Leuke hobby’s

Als je nog vrije tijd over hebt is de manier waarop je die besteedt meestal hetzelfde. Je vindt vaak dat je nog zoveel dingen moet, dat dat vrije half uurtje of die halve middag er ineens weer op zit.

Blok je agenda, wissel eens van hobby of gun jezelf een moment van helemaal niks doen. Je gaat lezen, schrijven of trekt met je camera weer de natuur in om mooie plaatjes te schieten.

Je leeft maar één keer, dus alles wat je leuk lijkt om te doen wil je toch geprobeerd hebben? Je ontdekt zo ook je talenten.

Goede voeding

Je weet al dat gezonde voeding belangrijk voor je is. Maar wist je ook dat er bewust mee bezig zijn al veel voor je doet? Probeer maar eens een paar nieuwe recepten uit.

Je zoekt op internet naar een basisingrediënt en zoekt daar een nieuw gerecht bij. Je gaat boodschappen doen en zoekt de verse ingrediënten die je nodig hebt.

Je komt thuis, bereidt alles op je gemak voor en gaat daarna aan de slag met koken of bakken. Je zet iets heerlijks op tafel en lukt je een keer iets niet? Dan maak je aantekeningen voor de volgende keer.

En je weet het: af en toe lekker zondigen met een reep chocola mag je natuurlijk ook niet vergeten.

Vrienden camperen

Vriendschap

Niet alleen de liefde van je leven, maar ook je andere relaties zijn van belang. Je hebt je familie – die je niet zelf uit hebt gekozen – en je vrienden en kennissen.

Soms verwatert een vriendschap en maak je daarna weer nieuwe vrienden. Goede gesprekken, vooral veel samen lachen en leuke uitstapjes maken een vriendschap waardevol.

Maar je vergeet natuurlijk ook niet die moeilijke momenten in het leven waarop iemand er ineens voor je blijkt te zijn. En omgekeerd doe je uiteraard voor echte vrienden hetzelfde.

Het weer

Je kunt nogal mopperen over het weer. Je wilt het liefste het hele jaar zon met een graad of 22. Dat zou wel geweldig zijn. Maar je vergeet dan dat het weer gewoon bij de seizoenen hoort. En die seizoenen heeft de aarde nodig.

Net als met het leven zelf herken je de cyclus van zaaien, groeien, oogsten en daarna de aarde weer laten rusten. Maar je oogst natuurlijk helemaal niks en je krijgt het gras in je tuin nooit groen als er helemaal geen regen valt.

En die onweersbui of sneeuwvlokken laten je weer even heerlijk mijmerend naar buiten staren als de wolken voorbij trekken. Dus je leert het weer waarderen zoals het is en je bereidt je voor op de momenten dat de zon niet schijnt.

Vrouw zonsondergang

Blijf ontdekken

Jezelf blijven uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken helpt ook om gelukkig te worden of te blijven. Je bent vaak op zoek naar een vast ritme om je dag of week door te komen, maar juist als je je ritme doorbreekt word je ineens weer wakker.

Dus je reist naar plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Je gaat deelnemen aan een kookworkshop waardoor je ineens weer nieuwe smaken leert kennen.

Je ontmoet hier nieuwe mensen en zo zou het zomaar kunnen dat je weer een nieuwe liefde ontmoet, waardevolle vriendschappen sluit of een sportief maatje voor het hardlopen vindt.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén