Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Body & Mind

Een gezond lichaam en een nog gezondere mindset. Het is mogelijk, maar dan moet je wel weten hoe. En wat als je eenmaal het punt hebt bereikt van een gezonde body en mind? Hoe kan je deze perfecte verhoudingen in balans houden?

Ik neem je mee langs de belangrijkste boeken binnen dit steeds belangrijkere onderwerp. We houden ons namelijk vaker hiermee bezig en de verkoop van deze boeken neemt nog altijd toe. Welke boeken binnen de wereld van Body en Mind zijn echter het lezen waard?

Op een, zoals je van mij gewend bent, kritische manier heb ik mijn top 10 samengesteld. Deze boeken hebben tienduizenden Nederlanders geholpen om hun leven en lichaam op een rijtje te krijgen.

Want bij een gezond lichaam hoort ook een gezonde geest. Deze balans is onverminderd belangrijk en mag daarom niet onderbelicht blijven.

Je komt in mijn top 10 body en mind boeken de meest uiteenlopende schrijvers tegen. Wat dacht je van Wouter de Jong met zijn boek Mindgym, Sportschool voor je Geest. Of het wereldberoemde boek Mindfulness geschreven door Mark Williams? Alles wat jij nodig hebt om jouw lichaam en geest in balans te brengen.

Het trainen en onderhouden van de geest moet als net zo belangrijk worden gezien als de rest van het lichaam. Zonder dat jij voldoende tijd en energie in jouw body en mind durft te stoppen, zal jij je nooit zo prettig voelen als dat mogelijk is.

Ik spoor je daarom aan de onderstaande samenvattingen rustig door te nemen. Zelfs als je namelijk alleen al deze samenvattingen leest, pak je tips mee die jou kunnen helpen een balans te vinden tussen jouw lichaam en mind.

Ben je benieuwd welke boeken het tot mijn toplijst body en mind hebben geschopt? Lees dan snel verder!

1. Mindgym, Sportschool voor je geest

Mind Gym
Auteur: Wouter de Jong
Lees samenvatting

2. Food Body Mind

food body mind
Auteur: Wendy Walrabenstein
Lees samenvatting

3. Stilzitten als een kikker

stil zitten als een kikker
Auteur: Eline Snel
Lees samenvatting

4. Mindfulness

Mindfulness-Mark Williams
Auteur: Mark Williams
Lees samenvatting

5. Mindfulness voor beginners

mindfulness voor beginners
Auteur: Jon Kabat-Zinn
Lees samenvatting

6. My Shredded Lifestyle

my shredded lifestyle
Auteur: Merijn Schoeber
Lees samenvatting

7. Ontdek de kracht van ademen

ontdek de kracht van ademen
Auteur: Mr. Breath
Lees samenvatting

8. Yoga Anatomie

Yoga Anatomie
Auteur: Leslie Kaminoff
Lees samenvatting

9. Mijn Lifestyle Guide

my lifestyle
Auteur: Rens Kroes
Lees samenvatting

Thema door Anders Norén