Rijk leven

Motivatie-site voor succes

De fontein, vind je plek

Els van Steijen
Auteur: Els van Steijn

Els van Steijn, een vrij onbekende naam die toch op ons lijstje terecht is gekomen. Op het internet zijn diverse hippe bloggers te vinden waar Els van Steijn bij op bezoek is geweest om haar boek te promoten.

Van Steijn ontwikkelde namelijk een methode waarmee ze de kracht van vrouwen kan versterken. Deze methode, ook wel de Fontein genoemd, heeft van Steijn ondertussen bekend gemaakt binnen diverse communities.

De eigen omschrijving van de Fontein legt uit dat de methode jou wilt helpen om alledaagse patronen te doorbreken. Deze patronen belemmeren je namelijk om echt voluit te genieten van het leven.

De Fontein is hierin het symbool voor alles wat we willen maar niet doen. Van Steijn noemt zelf de volgende voorbeelden;

- Je (on)schuldig durven te voelen
- Te veel verantwoordelijk nemen
- Relaties in stand houden of juist loslaten
- Contact met mensen zoeken waar je dat anders niet zou doen

De inhoud van het boek draait hoofdzakelijk om de bovenstaande onderwerpen en is dan ook vrij beperkt. Je moet dus echt specifiek op zoek zijn naar een antwoord op een van de bovenstaande kenmerken om het boek te kunnen waarderen.

De Fontein, Vind je Plek heeft voor de gemiddelde lezer een te zweverige opzet. Je kunt jezelf helemaal in het boek verliezen als het is wat jou aanspreekt. Maar als jij de zweverigheid niet kunt ontsnappen, is De Fontein, Vind je Plek een zwaar boek om te lezen.

Veel van de onderwerpen van het boek kunnen hard aankomen, zoals het nemen van verantwoordelijkheid. Steeds meer vrouwen nemen te veel hooi op hun vork omdat ze zich willen bewijzen.

Ze zitten vol met stress en gevoelens die ze maar lastig kunnen uiten. Door extra veel verantwoordelijkheid te nemen, proberen ze zich sterk te houden.

Sterk over te komen naar de wereld waar het respect vandaan moet komen. Maar is dit het allemaal wel waard? Is het echt nodig?

Volgens Els van Steijn in De fontein, vind je plek niet. En haar visie hierop kan voor menig lezer waardevol zijn.

Thema door Anders Norén