Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Mindset

De kracht van positief denken

De kracht van positief denken

De kracht van positief denken bereiken met deze tips

Wil jij de kracht van positief denken ontdekken en bereiken? Ik breng de huidige kennis op dit gebied samen om een overzicht te geven wat jij moet doen om positief in het leven te staan.

Positief denken is voor niet iedereen makkelijk te praktiseren. Je kunt wel tegen jezelf zeggen ‘vanaf vandaag ga ik positief denken’. Maar je wilt dat je ook écht positief denkt.

Het voordoen alsof je iets positief vindt terwijl je diep vanbinnen het negatief ervaart, is niet de juiste oplossing.

Om echt positief te kunnen denken moet er kortom veel bij jou veranderen. Desalniettemin is het de tijd en energie waard om jouw mindset te veranderen.

Iedereen kan in het beginsel positiever naar het leven kijken. Om dit te kunnen ervaren, kunnen de onderstaande tips jou helpen hier dichterbij te komen.

Accepteer de wereld zoals het is

Een van de moeilijkste dingen die wij als mens moeten accepteren is dat we niet alles onder controle kunnen hebben. Aanslagen, ongelukken en beslissingen van bestuurders hogerop

kunnen veel invloed op ons leven hebben. Om positief te kunnen denken, moet je erkennen dat dit factoren zijn die we niet in de hand hebben.

De wereld leeft en draait door wat je ook doet. Of jij je heel erg druk maakt om bepaalde gebeurtenissen of niet, uiteindelijk heeft het alleen invloed op jou en je naaste omgeving.

En daar zit precies het probleem. Want negatieve situaties hebben veruit het meeste invloed op jou als persoon.

Omdat de kracht van positief denken uitmondt in positiviteit op allerlei plekken is dit waar het eerste voorbeeld ter sprake komt.

Jij hebt geen controle op de wereld. Alles wat er om je heen gebeurt, zal blijven gebeuren. Wat je ook doet.

Mensen die de kracht van positief denken al in hun bezit hebben, beseffen en erkennen dit. Hierdoor kunnen zij uitermate goed met tegenslagen in de algemeenheid omgaan.

Probeer het beste van negatieve gebeurtenissen te maken en de pijn van de gebeurtenis los te laten. Wat positief bekeken kan worden, moet worden benut. Dat is het enige wat jij als positief mens kunt doen.

Negativiteit mag, zolang het jou geen pijn doet

Voor een mens is het per definitie onmogelijk om over alles positief te zijn. Je zou moeten liegen als je dit zou proberen. Er zijn situaties die je niet positief kunnen laten denken.

Dat kan en mag. Het is alleen belangrijk dat je op deze momenten niet jezelf dieper de put laat komen.

Laat een negatieve gebeurtenis op je afkomen en accepteer het zoals het is. Overlijd er iemand in je familie? Dan zal dit veel invloed op jouw leven hebben.

Door te accepteren dat leven en dood onderdeel van een menselijk leven is, besef je dat de dood onontkoombaar is.

Een ander voorbeeld is het verliezen van je baan. Je hebt al jaren trouw voor een vaste werkgever gewerkt en uit het niets heb jij je baan verloren.

Je zou nu graag de kracht van positief denken in je bezit hebben, maar is dat nog wel mogelijk?

Zelfs situaties zoals het verliezen van je baan en het niet zien van een goede toekomst kan worden verwerkt als een behandelbare gebeurtenis. Dit kan, door deze verandering in jouw leven als een nieuwe kans te zien. Een kans om jouw leven een andere, positieve, kant toe te sturen.

Ontspanning geeft positiviteit meer ruimte

hangmat op strand

Positiviteit kan pas toegang tot jouw leven krijgen wanneer de stress de toegangspoorten niet afsluit. Ontspanning is een van de factoren die ervoor zorgt dat stress een minder grote invloed op jouw lichaam heeft.

Doordat je al bent begonnen met positiever denken, laat je stress al een verminderde impact op jouw leven hebben. En dat is een van de grootste stappen die je vooruit kunt nemen.

Geef je verder voldoende aandacht aan ontspanning, dan versterk je jouw verdediging tegen stress. Positief denken gaat hierdoor op termijn vanzelf, een punt dat jij wilt bereiken als je de kracht van positiviteit wilt utiliseren.

Deel de kracht van positiviteit met je naasten

Het mooiste aan positiviteit is dat je het met anderen kunt delen. Alles wat jij doet waar jij gelukkig van wordt, kan mogelijk ook anderen gelukkiger maken.

Hier zit alleen een grote kanttekening aan: zet je nooit vast op het gelukkiger maken van een ander. Als iemand liever niet deze positiviteit ontvangt, moet je niet proberen dit door te drukken.

Stel jezelf open voor vragen van anderen en je herkent vanzelf wanneer een ander jouw positiviteit wilt ontvangen. Pas dan is het een goed moment om de kracht hiervan te delen.

Het bereiken van de kracht van positiviteit neemt maanden tot jaren in beslag. Geef jezelf voldoende tijd om dit punt te bereiken. Overhaast het niet. Tijd heb je genoeg.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén