Rijk leven

Motivatie-site voor succes

De Zeven Zussen

Auteur: Lucinda Riley

Wie kent schrijfster Lucinda Riley niet? In haar boek De Zeven Zussen komen we voor het eerst in contact met de kinderen van de familie Salt. Nadat de man des huizes overlijd verandert er van alles binnen het grote gezin, waarvan de dochters geadopteerd zijn.

Huishoudster Marina neemt de rol van moeder op zich en wordt naarmate het boek gezien als ‘Ma’. In het prachtige Genève speelt dit boek zich af, in de pittoreske Villa Atlantis.

Het verhaal begint pas echt vorm te krijgen als de kinderen allen een brief krijgen met daarin verwijzingen naar hun afkomst. In ieder deel van deze zevendelige serie wordt de afkomst van een van de dochters besproken.

De vele mentale obstakels om de afkomst te herhalen, brengen de dochters diverse keren in confrontatie met zichzelf. Het kan vooral voor lezers die zich met dergelijke situaties kunnen identificeren als confronterend gezien worden.

Ieder hoofdstuk komen er extra verhaallijnen bij waardoor voor het een boek is dat echt je concentratie vereist. De verhalen zijn aangrijpend genoeg om aandacht te volgen, al kan het af en toe wat traag overkomen naarmate je halverwege De Zeven Zussen van Lucinda Riley komt.

Door dit op den duur af te wisselen met de huidige en verleden tijd, pakt Riley op een geheel eigen wijze het verhaal vanuit een ander perspectief door. Je voelt je steeds meer iemand die met de zussen meereist om hun daadwerkelijke afkomst te ontdekken.

Hierdoor kan je niet anders dan doorlezen totdat jij weet wat precies ervoor heeft gezorgd dat de zussen onderling een verborgen connectie met elkaar lijken te hebben.

Als je een boek zoekt dat je echt kan vastgrijpen, is De Zeven Zussen van Lucinda Riley een absolute aanrader. Zoals de bovenstaande samenvatting al laat doorschemeren zijn er veel punten waarop de zussen voor obstakels komen te staan. De paralellen tussen ons leven en dat van de dochters blijken hierdoor helemaal niet zo veel van elkaar te verschillen.

Wat andere zeggen over De Zeven Zussen
Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Thema door Anders Norén