Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven, Succes gids

Denk groot en word rijk

Kantoor gebouw

Je start met een paperclip en een jaar later eindig je met een huis of een dure auto. Onbereikbaar? Het is sommige mensen gelukt om door voorwerpen te ruilen van iets kleins uit te komen bij iets zeer waardevols.

Door vol te houden en groot te denken ruil je jezelf rijk. Te veel moeite? Er zijn gelukkig veel wegen die naar Rome leiden.

Vrouw denk na

Groot denken

Iedereen heeft dromen, wensen en doelen, maar hoeveel van ons bereikt daadwerkelijk zijn ultieme doel? In Amerika is de lat hoog leggen bijna een tweede natuur, in Nederland gaat het er vaak wat nuchterder aan toe.

Toch biedt het concept van het groot denken in Nederland ook voldoende mogelijkheden. Groot denken gaat over weten wat je wilt bereiken en mogelijkheden en kansen voor jezelf creëren.

Het gaat om creativiteit, roeien met de riemen die je hebt en positiviteit in je gedachten aanbrengen. Belangrijk hierbij is om je bestaande denkpatronen goed te bekijken en waar nodig te veranderen.

Door precies te weten wat je doel inhoudt en wat hiervoor nodig is, kun je stap voor stap naar succes werken.

De invloed van gedachten

Een mens gebruikt zijn gedachten om de omgeving te ondertitelen. Door je gedachten weet je waar je bent, wat er gebeurt en wat er van je verwacht wordt.

Je kleurt deze interpretatie van de omgeving onbewust door je eigen emoties en ervaringen. Wanneer je bijvoorbeeld op straat valt, kan dit zeer beschamend zijn door de lading die je in gedachten aan deze ervaring koppelt.

Je zou er ook om kunnen lachen en doorgaan waarmee je bezig was. Zo kan dezelfde ervaring bij verschillende mensen uiteenlopende emoties oproepen. Hoe je denkt over je kwaliteiten en doelen, kan dus een grote invloed hebben op hoe je in het dagelijks leven staat en uiteindelijk wie je bent.

Positief denken

Om je doel te kunnen behalen, is het belangrijk om te denken in mogelijkheden en in een gat in de markt te kunnen springen. Wanneer je denkt dit toch niet te kunnen of je steeds wacht op de volgende mogelijkheid, ben je bewust of onbewust obstakels op jouw pad richting het einddoel aan het opwerpen.

Het kost energie en moeite om vanuit deze stilstand steeds over de obstakels heen te komen en je weer richting je doel te bewegen.

Door open naar je kwaliteiten en wensen te kijken, kun je helder krijgen wat je precies wilt en waar je goed in bent. Wat is hetgeen waar je altijd al van gedroomd hebt? Of waarvan je denkt dat dit jouw leven zal verrijken?

Op welke manier benader je een doel? Wanneer je weet wat je wilt, kun je een weg hiernaartoe uitstippelen. Door positief te denken over jezelf, je gedrag, je doel en anderen, verander je jouw kijk op de wereld en geloof je in jezelf.

Succes letters

Succes

Het uiteindelijke doel van groot denken is succesvol zijn. Je ziet je droom in vervulling gaan en je bereikt waar je hard voor gewerkt hebt.

Hiervoor volg je de uitgestippelde route naar je droom, door in jezelf te geloven en je niet te laten afschrikken door een kuil in de weg.

Het is een bekende valkuil om af te wijken van een plan doordat er iets tegen zit. Door groot te denken, positief te denken, kun je alles wat tegen zit op een creatieve en vindingrijke manier bekijken en oplossen: het bekende out of the box denken.

Dit is tegenwoordig een veel gevraagde vaardigheid bij sollicitatieprocedures. Om out of the box te denken, is het noodzakelijk om te weten hoe je normaal gesproken een probleem aanpakt.

Daarna kun je de uitdaging aan gaan om de creativiteit op te zoeken en een probleem op een andere manier te benaderen.

Door buiten je bestaande kaders te werken, boor je groei en ontwikkeling aan. Bekijk een vraagstuk van meerdere kanten, durf fouten te maken en kom zo tot een creatieve oplossing.

Met of zonder doel?

Je kunt dus in termen van doelen behalen of vraagstukken oplossen groot denken. Wil je directeur worden, de nieuwste technologieën ontwikkelen of de Nachtwacht 2.0 schilderen?

Dit is het gedachtegoed van veel boeken over persoonlijke groei en de meeste motivational speeches. Maar wat nu als je het zo prima vindt gaan? Je zou dan kunnen stellen dat je met dit ‘klein’ denken geen groei of ontwikkeling stimuleert.

Maar je kunt ook in je huidige situatie groot denken en rijk worden, zonder een specifiek doel na te streven. Je kunt altijd de kracht van positief denken toepassen en ervaren.

Negatieve gedachten hebben vaak een associatie met gevoelens zoals onzekerheid, angst en stress. Je kunt je voorstellen dat dit niet bevorderlijk is voor je gemoedstoestand en de voldoening die je uit het leven haalt.

Wanneer je een positieve benadering toepast, voel je je bijvoorbeeld blij, gelukkig en zelfverzekerd. Wanneer je deze instelling ook richting jezelf toepast, word je minder streng voor jezelf.

Hierdoor krijg je energie en minder ruimte voor negatieve gedachten, waardoor je eruit haalt wat erin zit. Door zo in het leven te staan, krijg je meer oog voor mogelijkheden en kansen.

Denk dus groot…

Groot denken kan je dus verder helpen in het bedrijfsleven, maar vooral ook daarbuiten. Wanneer je met zelfvertrouwen grote doelen opstelt en deze met goede energie tegemoet gaat, is de kans op een succesverhaal alleen maar groter.

Positief denken brengt ook een nieuwe manier van het interpreteren van je omgeving met zich mee, die je overal kunt toepassen. Je ziet de zonnige kant, let minder op de negatieve dingen en stimuleert zo je creativiteit en openheid.

Zakelijk man

… en word rijk

Met een positieve instelling en kijk op jezelf kun je het bedrijf opzetten of de promotie binnenhalen waarvan je altijd al gedroomd hebt. En wie weet behaal je zo ook je doel om rijk te worden.

Bedenk wel dat je naast een flinke bankrekening ook op andere manieren rijk kunt worden, zoals gelukkig zijn, je omringen met familie en vrienden of minder streng zijn voor jezelf. Sommige mensen zijn nu eenmaal gelukkiger met een paperclip dan met een luxe auto voor de deur.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén