Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt

Haemi-Sunim

Auteur: Haemin Sunim

In 2017 kwam de bestseller “Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt” uit en sindsdien zijn er diverse documentaires over de denkwijze wij Haemin Sunim geweest. Ik vind persoonlijk dat dit boek uitstekend binnen Gezond en Psychologie past, aangezien het de geest verrijkt.

Dat is dan ook het doel van Haemin Sunim geweest. De Koreaanse boeddhistische monnik deelt zijn levenslessen met de hele wereld zodat we een zeldzame kijk krijgen in deze nog altijd mysterieuze wereld.

De reden dat juist nu zijn boek zo actueel is, heeft alles te maken met de wijze waarop wij leven. We hebben het steeds drukker en zijn dan ook veel meer gestrest dan honderd jaar geleden.

We vinden het ongelooflijk lastig om rust te vinden en nog van onze vrije tijd te genieten. Een lange dag werken wordt te vaak opgevolgd door een avond waar de stress nog diep in ons lichaam zit. Haemin Sunim helpt je om hier verandering in te brengen.

Ieder hoofdstuk dat door Haemin Sunim in zijn boek Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt wordt gestart, is voorzien van een mooie illustratie.

Door zijn eigen voorbeelden toe te voegen begrijpen we beter wat de strekking van een bepaalde levensrichting is. Hoe kan je na een emotionele situatie je weer beter voelen? Of hoe ga je om met vriendschap, liefde of juist een ruzie?

Het unieke aan Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt is dat hoofdstukken soms totaal anders ingevuld worden. Van korte notities tot langere ervaringen waar je jouw eigen les uit kunt trekken.

De illustraties versterken de boodschap van bepaalde berichten wat het tot een prachtig geheel maakt.

Neem de tijd om dit boek echt even goed door te nemen. Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt is een levensboek dat ideaal is om elke dag een paar minuten doorheen te bladeren.

Thema door Anders Norén