Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven

Doe waar jij van houdt

Doe waar jij van houdt

Doe waar jij van houdt

De titel van dit artikel klinkt heel erg simpel. ‘Doe waar jij van houdt’. Is dat in het echte leven wel echter zo simpel? Veel factoren zijn van invloed op jouw leven en op jouw gemoedstoestand.

Op het merendeel van deze factoren heb je geen invloed. Enkele factoren in het dagelijkse leven kan je wél zelf bepalen.

Met name die factoren kunnen jouw gemoedstoestand en jouw gevoel van tevredenheid bepalen en beïnvloeden. Uiteindelijk wil elk mens zich gelukkig voelen en dingen doen waar hij/zij van houdt, toch?

Wij helpen je graag op weg om je hiermee te helpen. Het leven is té kort om je veelvuldig bezig te houden met dingen waar je niet gelukkig van wordt.

Het leven is echter wel lang genoeg om dingen te doen waar je wél gelukkig van wordt. Wij geven je een inkijkje in de manier waarop jij een gelukkig leven kan leiden. De sleutel tot dit succes is; dingen doen waar jij van houdt!

schilderen

Optimisme

Eén van de sleutelfactoren voor jouw gemoedstoestand is optimisme. Ben jij optimistisch ingesteld? Is jouw glas half vol in plaats van half leeg? Als je een optimistische leefstijl hebt, kan je meer genieten van dingen.

Je waardeert dingen meer en kan tevens beter leven met negatieve zaken. Een pessimistisch persoon kan zich om allerlei zaken druk maken; dat is overbodig en zonde van je energie. Je kan beter al je energie in zaken steken waar jij gelukkig van wordt; ‘doe waar jij van houdt!’.

Mocht je van jongs af aan een pessimistische instelling hebben, kan je dit veranderen. Het belangrijkste is daarbij om het leven te zien zoals het echt is. Probeer de fraaie kanten van het leven meer waarde te geven.

Elk mens krijgt uiteindelijk in zijn/haar leven te maken met negatieve zaken; probeer deze aan de kant te zetten. Mocht je verdriet hebben, is het aan te raden om te denken aan mooie momenten.

Als je eenmaal een optimistische leefstijl hebt, zal je een positief gevoel merken. Dit positieve gevoel heeft een positieve invloed op je lichaam, je geest en je gehele leven.

Als je optimistisch ingesteld bent, kan je bovendien meer genieten van de leuke dingen in het leven. Optimisme is derhalve een belangrijke factor tijdens het proces om dingen te gaan doen die je leuk vindt.

Tijd vrijmaken

Het leven wordt als erg hectisch ervaren. Alles moet tegenwoordig snel gebeuren en daardoor ontbreekt bij veel mensen een stukje rust. Het is echter heel belangrijk om per dag minstens één uur rust voor jezelf te nemen.

Op dat moment kan je dingen gaan doen die je écht leuk vindt. Dat kan uiteenlopen van skateboarden tot aan schilderen. Probeer verschillende dingen uit en uiteindelijk kom je iets tegen waar je écht blij van wordt.

Het is vervolgens aan te raden om minstens één uur per dag vrij te maken voor die hobby. Dit zal aan het begin lastig zijn, maar als dit uurtje eenmaal in je dagelijkse ritme opgenomen is, voelt het als een vanzelfsprekendheid aan.

Vrouw_fotograaf

Mentaliteit

Wij, als Nederlanders, hebben van oudsher een ietwat zeurende mentaliteit. We zeuren graag op van alles nog wat; gezeur over de buren, gezeur over het weer etc.

Je kan je leven een stuk positiever maken als je stopt met dit vele gezeur. Zeur niet meer over de dingen waar je toch geen invloed op hebt. Je kan 10 keer per dag zeggen dat het erg slecht weer is, maar het weer gaat daardoor echt niet beter worden.

Zeur daarom alleen op zaken waar je wél invloed op hebt en pak die zaken op een effectieve manier aan. Dit kan voor een verbeterde gemoedstoestand zorgen.

Daarnaast hou je simpelweg meer tijd over om leuke dingen te doen. Moraal van dit verhaal; probeer je mentaliteit aan te pakken en probeer het klagen te beperken.

Risico nemen

‘No risk, no fun’. Deze uitspraak wordt in Engeland en Amerika veelvuldig uitgesproken door mensen. Het komt er op neer dat het nemen van een risico erg positief uit kan pakken.

Probeer dus lef te tonen en een risico te nemen. Bill Gates heeft ooit een risico genomen door te starten met Windows. Dat heeft hem absoluut geen windeieren gelegd.

Het nemen van risico kan een gigantisch positieve invloed op je leven hebben. Elk mens heeft wel bepaalde dingen in het leven waar hij/zij blij van wordt.

Is het mogelijk om met die bezigheid een carrière te starten? Is het mogelijk om die bezigheid uit te breiden? Het antwoord op deze vragen zal gepaard gaan met risico.

Durf jij dat risico te nemen? Ja, dat durf jij! Het nemen van risico kan je zoveel mooie momenten opbrengen. Dankzij het nemen van risico kan je ook vaker dingen doen waar jij écht blij van wordt.

De oprichter van Alibaba, Jack Ma, heeft dit ooit mooi ten ore gebracht: ‘Als je het nog nooit geprobeerd hebt, hoe weet je dan dat daar geen kansen liggen?’. Knoop deze uitspraak van hem goed in je oren!

Omring je met de juiste mensen

vrienden

 

Elk mens is ander ingesteld. Elk mens vindt bepaalde dingen prettig of juist minder prettig. Dat maakt het leven erg dynamisch en interessant. Onder aan de streep zijn er altijd wel mensen die op dezelfde lijn als jou zitten.

Je zogeheten lotgenoten. Deze lotgenoten zullen over zaken dezelfde gedachtegang als jou hebben en bijvoorbeeld ook dezelfde hobby hebben. Dergelijke mensen kunnen van onschatbare waarde voor jou zijn!

Als jij van schilderen houdt, kan je in je eentje gaan schilderen. Indien je een lotgenoot hebt, kunnen jullie samen gaan schilderen.

Uiteindelijk leer je dan bepaalde zaken van elkaar én heb je samen plezier. Dat is voor elk mens een fijne bijkomstigheid. Het is daardoor van belang om je te omringen met de juiste mensen.

Deze mensen kunnen er voor zorgen dat jij nóg meer dingen gaat doen waar je van houdt. Deze mensen kunnen je motiveren en stimuleren om juist die gelukzalige dingen vaker te doen.

In de eerste alinea hebben we onszelf de vraag gesteld: is het moeilijk om dingen te doen waar jij van houdt? We kunnen stellen dat dit, dankzij het hectische en drukke leven, enigszins lastig is.

Maar, met een juiste instelling (optimisme), juiste mentaliteit (positief zijn en risico durven te nemen) en de juiste mensen om je heen, kan je een hele hoop bereiken. Geniet van het leven en doe de dingen waar jij van houdt!

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén