Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Dromen, durven, doen

Ben Tiggelaar

Auteur: Ben Tiggelaar

Je bent een fan van Ben Tiggelaar of je kan hem niet uitstaan. Zijn boeken hebben tienduizenden Nederlanders al geholpen om zichzelf te verbeteren. Op zakelijk maar ook persoonlijk vlak. Het bereik van Ben Tiggelaar mag nooit onderschat worden. Met tientallen titels die nog altijd in vrijwel iedere boekwinkel te vinden zijn.

Als een van de belangrijkste schrijvers van managementboeken probeert hij steeds meer richting de kant van zelfhulpboeken op te bewegen. Daarom kom je zijn nieuwe boek, Dromen Durven Doen, tegen in Gezond en Psychologie.

In dit boek krijg jij antwoorden op vragen die we vaker tegenkomen in andere boeken uit dit lijstje. Zo wilt Tiggelaar je helpen te begrijpen waarom we doen wat we doen. Maar ook waarom we het zo lastig vinden om te veranderen.

Oude gewoontes die blijven en nieuwe gewoontes die maar geen gewoontes worden. In Dromen, Durven, Doen wilt Ben Tiggelaar jou uit de sleur trekken waar je zovelen van ons in zitten.

Veranderen is het centrale onderwerp van dit boek waar het in een groot deel hoofdstukken over gaat. Het voornaamste waar Ben Tiggelaar het over wil hebben, is het veranderen van ons gedrag.

De magische balans tussen het plannen en resultaten zou namelijk hier van grote invloed op kunnen zijn. Zonder dat jij jezelf kunt managen, gaan die resultaten er niet komen.

Door inzicht te krijgen in waar jij nu steken laat vallen doordat jouw gedrag niet in lijn is met de activiteit, leer jij op deze onderdelen beter te presteren. Ook al is veranderen volgens Ben Tiggelaar nog zo moeilijk: iedereen kan veranderen. Dromen, Durven, Doen laat je zien hoe.

Uiteindelijk zijn dat ook de drie peilers van dit boek. Droom van meer, durf voor meer te gaan en doe dat dan ook. Blijf niet bij dromen maar maak jouw dromen werkelijkheid.

Thema door Anders Norén