Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Een Werkweek van 4 uur

Timothy Ferriss

Auteur: Timothy Ferriss

In 2015 ging het boek The 4-Hour Workweek binnen korte tijd tienduizenden keren over de toonbank. Het toonaangevende boek van Timothy Ferriss, dat zich richt op passief ondernemen, boorde een compleet nieuwe trend aan.

Niet meer uitstellen maar doen. En inkomsten opbouwen die zichzelf uitbouwen zonder dat je hier honderd uur per week voor hoeft te werken.

Dit legt Ferriss uit aan de hand van het DEAL-principe, dat staat voor Definiëren, Elimineren, Automatiseren en Bevrijden (Liberation). Het 9 tot 5 leven moet als het aan Ferriss ligt verdwijnen.

Het nieuwe rijkdom ligt bij de ondernemers die met een klein aantal uur per week kunnen leven van hun inkomsten. Dit om jezelf ook als persoon te blijven ontwikkelen. Mentaal en fysiek.

Een van de beginselen van het boek is om het perspectief dat we hebben van rijkdom en geluk een nieuwe dimensie te geven. Naar de mening van Ferriss hoeft het namelijk niet altijd te gaan om geld en aanzien.

Het zou juist meer moeten gaan over financiële vrijheid en de mogelijkheden die hierbij vrijkomen.

Door na te gaan wat voor jou geluk betekent, is het mogelijk om jezelf ook dat geluk te brengen. Niet in de vorm van materialisme, maar geluk dat jou helpt om optimaal van het leven te genieten.

En met ieder verhaal probeert Ferriss dit kracht bij te zetten om een succesvol persoon uit te lichten die dezelfde weg volgde.

Waar volgens velen de Werkweek van 4 Uur zich vooral in weet te onderscheiden, is aan de praktische kant. Veel boeken met een concept dat onwaarschijnlijk lijkt komen zelden met praktische tips om de inhoud daadwerkelijk toe te passen. Het boek van Timothy Ferriss laat zien dat dit wel mogelijk is. Dat ook nog eens op een manier die voor iedereen begrijpelijk is.

Thema door Anders Norén