Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Gezondheid

Fit en gezond recepten

Vrouw eet salade

fit en gezond recepten

Fit en gezond met deze recepten voor het leven

Verwacht dat je hier een pagina vol met recepten om fit en gezond te worden zou vinden? Dan komt jouw verwachting deels uit, want aan het einde van dit artikel is een verwijzing te vinden naar het meest complete overzicht recepten om jouw gezondheid zo optimaal mogelijk te krijgen.

Omdat jouw gezondheid het belangrijkste is in jouw leven, moet je hier dagelijks mee bezig zijn. Een fit en gezond leven is er namelijk voor iedereen.

Voordat je ook maar probeert iets te doen met recepten om gezond en fit te worden (of te blijven), moet je eerst de juiste instelling krijgen. Deze instelling helpt je om naadloos in dit leven te blijven.

Het recept naar een goede gezondheid is dichtbij

Gezond zijn is iets wat je op termijn bent. Je kunt het worden door jouw levensstijl om te gooien. Hoe verder jij momenteel van een gezonde levensstijl afstaat, hoe lastiger het wordt.

Want het krijgen van een gezonde levensstijl is absoluut niet ingewikkeld. Je transformeert gaandeweg vanzelf richting een gezond leven als jij je volledig aan deze manier van leven besluit toe te wijden. Het recept hiervoor is niets meer dan de onderwerpen besproken op deze pagina.

De besproken onderwerpen zijn slechts een van de vele manieren om bij een leven te komen dat ook op andere manieren bereikbaar is. Wij vinden echter dat dit de meest eenvoudige (en snelste) weg is.

Drang naar een goede gezondheid

Jouw motivatie om gezond te worden is wat gaat bepalen of jij ook echt dit leven kan realiseren. Hoeveel goede recepten je ook opvolgt om fit en gezond te worden, zolang de intrinsieke motivatie niet aanwezig is, zal het een onbegonnen zaak zijn.

Doordat miljoenen mensen hetzelfde pad hebben bewandeld, is goed bekend wat wel en niet werkt. Ook weten we precies wat het belangrijkst is in deze fase van jouw leven.

De keuze om op dit artikel te klikken heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat jij een gezond leven wilt. Je zoekt recepten voor om fit te blijven. Hartstikke goed, daar krijg je onderaan deze lap tekst meer informatie over.

Zet deze positieve drang zo hard mogelijk door als je kan. Des te meer motivatie er is om af te vallen, des te hoger de kans is dat dit jou moeiteloos gaat lukken.

Sport wanneer je kan (en zin hebt)

Fit en GezondDe fit en gezond recepten die we bespreken zijn ideaal om na een lange sportsessie toe te passen. Alle gerechten zitten boordevol goede ingrediënten. Sterke eiwitten en tal van goede mineralen. Jouw lichaam weet niet wat het overkomt als het eindelijk de voeding krijgt die het al jaren verdient!

Bij een gezond en fit leven hoort natuurlijk ook lichamelijke beweging. Beweeg je te weinig, dan hoef je niet zozeer aan te komen. Een probleem kan wel zijn dat jouw lichaam loom wordt, waardoor het alsnog om suiker gaat ‘vragen’.

Door voldoende te bewegen kan jij je lichaam bezighouden. Er zal op zulke momenten niet worden gevraagd om slechte ingrediënten of voeding, maar juist om voeding die jouw lichaam direct sterker kan maken. De eerder verwezen recepten zijn dan ook deels gericht op eiwitrijk voedsel.

Kies alleen de momenten om te sporten wanneer jij je daar prettig bij voelt. Prop niet je week vol met zware activiteiten om er vervolgens niet gelukkig van te worden. Geef jezelf voldoende tijd om aan het sporten te wennen. Kijk pas later verder of je vaker wilt sporten dan dat je al deed.

Slaap voldoende, maar niet te veel

Slaap is tevens onderdeel van het recept voor een fit en gezond leven. Het is tegelijk ook een van de meest onderbelichte onderdelen. We richten ons vrijwel in alle gevallen op de voeding of beweging, maar slaap is net zo waardevol.

Mensen die te weinig slapen laten hun lichaam onvoldoende rusten. Hierdoor worden er overdag slechtere stoffen aangemaakt en heeft jouw lichaam meer slecht eten nodig. Slaap jij een gezonde dagelijkse hoeveelheid, denk dan aan 7 tot 8 uur, dan heeft jouw lichaam precies genoeg om jou van energie te zien.

En meteen als je wakker wordt kan je aan de slag met de recepten. Want jouw ontbijt moet net zoveel aandacht krijgen als het diner!

Jouw voeding is cruciaal

Gezond jongvrouw met appelUiteindelijk is het je voeding die bij een fit en gezond persoon de doorslag geeft. Eet je dagelijks gezond, dan zal je ook een stuk gezonder zijn dan iemand die dit niet doet.

Daarom zijn er (gelukkig) duizenden fit en gezond recepten die het veel makkelijker maken om een goede maaltijd te bereiden. Deze maaltijden moeten niet gebaseerd zijn op het binnenkrijgen van zo min mogelijk eten. Ze moeten juist gericht zijn op het binnenkrijgen van veel goede ingrediënten.

Een goed gerecht bestaat uit bouwstoffen en overige ingrediënten waarvan bekend is dat het bijdraagt aan jouw gezondheid. Denk hierbij aan eiwitten, mineralen en vitamines. De onderstaande fit en gezond recepten zijn gebaseerd op gerechten waar deze ingrediënten tenminste in te vinden zijn.Recept voor fit mensen

Ja! ik wil meer spieropbouw én vetverlies!

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén