Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Succes gids

Geef niet op

Bos met gras

Geef niet op

Je hebt van die dagen dat alles tegen zit. Niets lukt, alles gaat fout. Je hebt zojuist een bordje van dat bijzondere servies aan scherven laten vallen.

Dat vind je nooit meer ergens, want dat heb je jaren geleden gekocht op een sfeervolle braderie in de Eiffel. De hele week gaat het al niet lekker.

Je krijgt alleen maar tegenslagen te verduren en kampt met een chronisch energietekort omdat je ’s nachts de slaap maar niet kunt vatten. Het liefst zou je terug je bed in kruipen.

Niet doen, dan wordt het alleen maar erger. Je kunt beter iets gaan doen dat je een oppepper geeft. Lekker quality time beleven met een vriendin of een stevige wandeling gaan maken in de natuur.

vriendinnen

Hernieuwde energie

Als je dan weer thuiskomt, ziet de wereld er heel anders uit. Al die afwijzingen op je sollicitaties komen je niet zo onoverkomelijk meer voor.

Je had er eigenlijk ook nooit zo veel moeite in gestoken omdat je niet lekker in je vel zat. Dat is nu wel anders. Je krijgt zin om nieuwe brieven te schrijven en de sollicitatie-buttons op banensites lam te leggen met je niet aflatende tsunami aan CV’s en motivatieteksten.

Als je maar blijft proberen, kan het toch niet anders dan dat je een keer uitgenodigd wordt voor een gesprek, toch?

Ze zeggen weleens dat je je vorige werk, waar je het altijd zo naar je zin had, vergeet op het moment dat je aan de slag bent op een nog leukere werkplek. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het is echt waar.

En, actie

Kijk eens in je kledingkast of er nog wat moois tussen zit dat je aan kunt doen naar een sollicitatiegesprek of andere belangrijke ontmoeting.

Terwijl je wacht op de post, de reply-mails of de telefoontjes, kun je je alvast gaan inlezen op de internetsites van de bedrijven waar je graag wilt gaan werken.

Wat aanvankelijk misschien eng lijkt, maar de kans op succes aanzienlijk vergroot: bel eens naar de contactpersoon die aangegeven is in de vacature en vraag wat ze precies zoeken.

Doe een goed woordje voor jezelf. Kondig aan dat jouw brief op komst is. Dan houden ze jouw naam al in de gaten. Of pak de fiets en langs bij zo’n bedrijf. Dan kom je echt over als iemand die weet wat ze wil. Zo iemand kunnen ze wel gebruiken.

Je kunt alles aan

Als je in jezelf gelooft, kun je alles aan. Geen berg is te hoog. Iedereen heeft zijn of haar talenten. Misschien solliciteerde je al de hele tijd op de verkeerde banen.

Ontdek wat bij jou past door de vraag “Waar ben ik goed in?” aan je nabije omgeving voor te leggen. Je zult versteld staan van de woorden waar mensen mee terugkomen.

Dit geeft je de kans een heel andere kant van jezelf te ontwikkelen. Je hebt misschien nooit diploma’s gehaald – en daar zat je erg mee in je maag – maar een cursus volgen is tegenwoordig makkelijker dan ooit.

Plaats een openbare oproep op social media dat je jezelf wilt bekwamen op een bepaald vakgebied of in een mooie ambacht. Wie weet levert het je wel een stage op bij een mooi bedrijf. En als je eenmaal binnen bent…

Een onwrikbare lach

Je voelt je gelijk een stuk beter, ook al laten de reacties lang op zich wachten. Die werkgevers lijken niet in de gaten te hebben dat het echt niet leuk is om zo lang in onzekerheid te zitten. Wacht, niet klagen. Anders verval je weer in je oude patroon.

Bel er in plaats daarvan eens achteraan, hoe huiverig je er ook voor bent. Niet geschoten is altijd mis.

Het zou zomaar het verschil kunnen maken tussen het stapeltje ‘afgewezen’ en het bakje ‘door naar de volgende ronde’. Weet je waarom je je zo goed voelt? Omdat je in jezelf gelooft.

Je weet dat het goed gaat komen. Je uitstraling is enorm verbeterd sinds je positiever in het leven staat. Als je de voordeur achter je dicht trekt, zien je buren een sprankelende vrouw.

Die chagrijnige fronsrimpel is in geen velden of wegen meer te bekennen. Dat huispak is verbannen naar de slaapkamergarderobe, die afgetrapte sneakers naar de kluskleren in het schuurtje.

jong student

Positiviteit werkt aanstekelijk

Eigenlijk is het stiekem toch best wel leuk. Iets dat voorheen een huizenhoge barrière vormde, wordt nu met een energieke sprong bedwongen. Horden – die eens zo groot leken – worden genomen alsof het niets is.

Je voelt je alsof je de hele wereld aankunt als je weer één van je angsten hebt overwonnen. Had je ooit gedacht dat je zomaar een winkel zou durven binnen stappen om te vragen of je deel uit mag komen maken van hun leuke team?

Had je ooit durven dromen dat je zelf zo goed zou zijn in het motiveren van mensen, dat je er binnen niet al te geringe tijd je werk van zal kunnen maken? Mensen klampen zich graag vast aan het idee “wat zij kan, kan ik ook” als jij hen jouw opbeurende verhaal vertelt.

Positiviteit werkt aanstekelijk.

Houd het vast

Vind je toch weer een tegenslag op je weg, denk dan aan wat je al gewonnen hebt. Het is zonde om je weer te laten grijpen door die negatieve spiraal. Jou krijgen ze niet meer klein.

Mensen worden vrolijk als ze jou tegenkomen want jij straalt zo’n levenslust uit. Eigenlijk kun je je nauwelijks meer voorstellen dat het vorig jaar zo compleet tegenovergesteld was.

De afwijzingen op sollicitaties bezorgden de postbode rugklachten, zoveel waren het er. Maar dat lag niet aan jou; meer aan het overweldigend grote aantal sollicitanten dat zich als piranha’s op de baan stortte.

Alles heeft een reden

Lig er niet meer wakker van als je te horen krijgt dat een bedrijf jou niet wil vanwege te weinig ervaring, te kort schietende opleiding, et cetera. Die afwijzingen hebben je er juist toe aangezet om eens kritisch naar je zelf te kijken.

Ze hebben je geholpen te worden wie je nu bent: een uitblinker in positiviteit, iemand die nooit en te nimmer opgeeft.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén