Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Happy Life 365

Kelly Weekers

Kelly Weekers
Auteur: Kelly Weekers

Stop met moeilijk denken en leer eindelijk van het leven te genieten. Dat is het motto van Kelly Weekers, dat een grote rol speelt in haar boek Happy Life 365. Kelly Weekers richt zich hoofdzakelijk op het veranderen van onze mindset.

We denken vaak te veel na over dingen waar we eigenlijk veel minder aandacht aan hoeven te besteden. Dit klinkt bekend, maar de aanpak van Kelly Weekers is niet te vergelijken met andere boeken.

In een van de eerste hoofdstukken van Happy Life 365 gaat Weekers namelijk dieper in op de werking van ons brein. Ze legt uit hoe het kan dat ons brein zich met zoveel meer wilt bemoeien dan nodig is en hoe dit proces precies werkt.

Dit gebeurt op een manier die voor iedereen begrijpelijk is zonder de feitelijkheid van het verhaal te verlaten. Want je wilt wel iets lezen dat ook echt klopt.

Niet veel later gaan we namelijk over op de hoofdstukken waar juist de persoonlijke bevindingen (niet wetenschappelijk) van Weekers aan bod komt.

Lange tijd kampte Kelly Weekers met extreme stress en lukte het haar niet om haar leven op de rails te krijgen. Zelfs de kleinste emoties konden binnen korte tijd uitgroeien tot grote explosies.

Door het leven op een vernieuwende manier te bekijken, slaagde ze erin om haar leven compleet om te gooien. Zo leerde ze vrede te hebben met het heden en te bouwen aan de toekomst. Zonder eindeloos terug te kijken naar het verleden.

Want keer op keer terugkeren naar het verleden zorgt dat oude stress telkens wordt teruggehaald. Geluk is iets wat je maakt en niet wat je automatisch toekomt.

Ook al is het boek een samenvatting voor de denkwijze van Kelly Weekers, is Happy Life 365 een mooie weergave van de ‘struggles’ van de moderne vrouw. Hoe zorg je ervoor dat je op je werk sterk in je schoenen staat? In Happy Life 365 gaat Weekers hier dieper op in.

Thema door Anders Norén