Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Het Recepten Afslankplan

Auteur: Judith Vermeer

Vermeer weet als een van de weinige dieet en voeding schrijfsters de afgelopen jaren meer dan vijf titels op haar naam te krijgen. Je kunt dan ook echt niet meer aan haar invloed ontkomen. Een samenvatting van het Het Recepten Afslankplan mag daarom zeker niet ontbreken.

Niet heel lang geleden heeft dit boek, voordat er een fysiek model op de markt kwam, een complete make over gehad. Vermeer was kennelijk niet blij met de inhoud en heeft het toch al zes jaar oude boek volledig herzien.

Nieuwe en betere recepten waar iedereen gemakkelijk een gezonde maaltijd mee kan bereiden. Volgens Vermeer moet dit boek ondertussen meer gezien worden als een kookboek en minder als een dieetboek.

In tegenstelling tot de afslankbijbel, gaat Het Recepten Afslankplan vooral over recepten en niet week- en eetschema’s.

Samenvatting van Het Recepten Afslankplan

Waar de oude digitale versie vooral een hoop tekst was, is de nieuwe fysieke versie van Het Recepten Afslankplan een prachtige mix van recepten en afbeeldingen. Veel van de recepten uit het boek zijn ondertussen ook gefotografeerd en geven daarom een goed idee van de mogelijkheden.

Recept witlof

Als we voor het eerst naar de recepten bladeren, stuiten we op een beschrijvend hoofdstuk waarin Vermeer uitlegt waarop zij haar recepten gebaseerd heeft. Namelijk op de volgende elementen;

  • Cultuur
  • Ervaring
  • Logica
  • Oermens
  • Wetenschap

Deze vijf elementen klinken op zichzelf staand wat vreemd. Want wat heeft logica met cultuur en ervaring te maken? In Het Recepten Afslankplan komen deze elementen echter allen samen. Dit doordat uit ieder element bepaalde waardevolle onderdelen gehaald zijn.

De Oermens had al vroeg de kennis welke voeding wel en juist niet goed was. Er werd zoveel mogelijk gezocht naar voeding die het lichaam in staat stelde te presteren. Suikers waren destijds nog afwezig, net als veel andere slechte stoffen.

Hier sluit de wetenschap op aan met onderzoek naar welke voeding we minimaal nodig hebben om te kunnen overleven. Welke stoffen kunnen we afscheid van nemen zonder dit een te grote invloed op ons te laten zijn?

De logica moet hierbij de hoofdzaak blijven en dat doet Judith Vermeer met Het Recepten Afslankplan. We moeten namelijk wel ons werk kunnen blijven uitvoeren. En daarom is ervaring met wat jouw lichaam minimaal nodig heeft hierbij van groot belang.

Deze lange maar belangrijke samenvatting van waarop de recepten uit Het Recepten Afslankplan gebaseerd zijn, geven je een idee waarom bepaalde recepten gekozen zijn.

Je komt dan ook vooral veel recepten tegen waar eerder stoffen vermeden worden dan toegevoegd. Eiwitrijke en koolhydraatarme recepten voeren in Het Recepten Afslankplan de boventoon.

Het lichaam valt het snelst af wanneer alleen dat binnenkomt wat ons lichaam nodig heeft. En met de recepten van Het Recepten Afslankplan is dit verrassend snel mogelijk.
Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Thema door Anders Norén