Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven

Hoe krijg ik meer energie

Hoe fijn zou het zijn als jij je elke dag energiek zou voelen, klaar om de dag tot een succes te maken. Iedereen is wel eens vermoeid. De een vaker dan de ander. Toch kunnen we allemaal meer energie gebruiken.

Hoe krijg ik meer energie is dan ook een veelgestelde vraag die ik regelmatig in mijn inbox ontvang. Want extra energie zorgt ervoor dat jij jezelf een stuk fitter voelt.

Je reageert beter op bepaalde situaties waardoor er ook minder snel onprettige situaties ontstaan. Omdat ik ook lange tijd meer energie wilde krijgen heb ik onderzocht op welke manieren dit allemaal mogelijk was.

De manieren die mij hebben geholpen om meer energie te krijgen, bespreek ik in dit artikel!

Drink en eet gezond

Een tip die ik je eigenlijk niet zou moeten geven is er een die voor velen van ons wel van invloed is. Op de vraag ‘hoe krijg ik meer energie’ vraag ik altijd eerst aan mensen wat ze zelf denken dat een oorzaak hiervan kan zijn.

Als je weinig energie hebt, zijn er vrijwel altijd meerdere redenen. Ik merk echter dat een groot deel van de mensen nauwelijks aandacht (wilt) besteden aan dat wat we consumeren.

Van suikerhoudende dranken tot alcohol: ons energieniveau kan enorm worden aangetast hierdoor.

Ook dat wat je eet, heeft direct invloed op jouw energieniveau’s. Hoe gezonder je eet, hoe meer energie je zal hebben. Als je juist veel vetten en koolhydraten eet wordt je traag en presteer je minder.

Je lichaam moet namelijk al de hele tijd aan het werk om het eten te verteren. Alle energie die hiervoor nodig is, had je anders kunnen gebruiken voor andere doeleinden.

Beweeg voldoende

Als jij op een dag weinig beweegt, merk je dat ook aan de hoeveelheid energie die je hebt. Een dag lang het huis niet uitkomen of lang in je bed blijven liggen is funest voor je energie.

Je lichaam blijft namelijk in een spaarstand en heeft heel veel tijd nodig om te kunnen opstarten. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen, want daarmee voorkom je dat je lichaam in een dergelijke spaarstand komt.

Elke keer dat jij je lichaam met beweging prikkelt, blijft je energieniveau hoog.

Probeer een vast slaapritme aan te houden

Je lichaam heeft elke dag minimaal 8 uur slaap nodig om volledig te kunnen ontspannen. Te weinig slaap heeft een zeer negatieve invloed op jouw energie niveau.

Te veel slaap echter ook. De vraag hoe jij meer energie krijgt kan dat ook simpelweg niet worden beantwoord met ‘meer slapen’. Het is juist belangrijker om een vast slaappatroon te kiezen.

Hierbij zorg je ervoor dat je lichaam op vaste momenten weet dat het tijd om te slapen is. Dit helpt jou dieper te slapen waardoor je uitgerust wakker wordt.

Koffie en suikers

Cafeïne en suiker staan bekend als de bekendste middelen om je in de avond wakker te houden. Toch kunnen wij Nederlanders er maar lastig afblijven. Vooral in de avond kunnen we van een kop koffie genieten.

Als jij echter je energie blijft aanvullen met koffie of suikers, stel je voortdurend het moment van rust uit. En vooral in de avond kan dat gevaarlijk zijn.

Jouw energie moet namelijk worden aangevuld met natuurlijke producten, zoals groente en fruit. Voorkom daarom dat je te veel koffie drinkt of suikers binnenkrijgt.

Verminder stress op de lange termijn

De allergrootste veroorzaker van een verminderd energieniveau is stress. Stress zorgt er namelijk voor dat ons lichaam veel meer energie verbruikt dan nodig is. Op lange termijn krijgen we hierdoor een verlaagd energieniveau dat ons dag in dag uit kan opbreken.

Wat vond je van mijn tips hoe krijg ik meer energie? Laat het weten in de reacties!

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén