Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Mindset

Hoe word ik gelukkig?

Hoe word ik gelukkig

Hoe word ik gelukkig? Gratis advies van een gelukkig mens!

Gelukkig zijn of gelukkig worden, er zit een ondenkbaar groot gat tussen beide posities in het leven. Gelukkig willen worden is een droom van ieder mens. We streven uiteindelijk allemaal naar geluk. Dat kan zijn door op professioneel gebied succes te boeken, of op emotioneel gebied.

Albert Einstein zij ooit dat je veel gelukkiger zal worden als je bescheiden naar het leven kijkt, niet continu probeert geluk te halen uit ultiem succes. Want ultiem succes is voor niemand bereikbaar. Gelukkig worden van succes is een onmogelijke opgave, want van nature zal een mens nog meer hiervan nodig hebben om tijdelijk geluk te kunnen ervaren.

De vraag hoe word ik gelukkig is een van de meest gestelde vragen en besproken onderwerpen in de sociale wereld. Wat moet jij doen om gelukkig te worden?

Ik deel mijn verhaal met jou, over hoe ik gelukkig kon worden.

Wees blij met wat je hebt

Als je de voorgaande alinea’s goed gelezen hebt, kan je concluderen dat het hebben van veel geld, een oogverblindend huis of een dure auto er niet voor gaat zorgen dat je gelukkig bent.

Er is veel onderzoek geweest naar de relatie tussen geld en geluk. Dit was vrij eenvoudig te onderzoeken doordat je simpelweg naar het levensverloop van loterijwinnaars kunt kijken.

Uit onderzoek is gebleken dat loterijwinnaars gemiddeld tien tot twintig keer zoveel geld op de bank hadden staan nadat ze de loterij gewonnen hadden. Je zou denken dat je dan gelukkig bent.

Wat blijkt, is dat mensen met veel geld, en de loterijwinnaars, zeker niet gelukkiger werden. Deze groep wordt over een lange periode gezien juist ongelukkiger. Dit heeft met een drietal redenen te maken.

  1.  Doordat je in het bezit van veel geld bent, zullen mensen eerder iets van je willen. Denk aan een familielid dat geld nodig heeft voor een broodnodige verbouwing. Je krijgt met enige regelmaat verzoeken die niet naar jou hadden moeten gaan, maar naar de bank.
  2.  Mensen verwachten dat je gelukkig bent met veel geld. Ze zullen je anders behandelen en je krijgt vaak het idee dat ze iets van je willen. Er wordt niet tegen je gepraat om wie je bent, maar om wat je hebt.
  3.  Het managen van een groot vermogen of het onderhouden van een groot huis kost veel tijd en geld. Je bent veel tijd kwijt aan dit proces. Want doe je niets met je geld, dan zal het langzaam verdampen.

Gelukkig ga je van geld dus niet worden. Wat dan wel?

Geniet van ieder aspect uit het leven

Toen ik ooit gelukkig wilde worden was het onduidelijk waar ik moest beginnen. Ik had pas na een jaar door dat er geen beginpunt is. Het enige wat je kunt doen is kiezen om je mindset te veranderen.

Het leven zit boordevol gebeurtenissen waar jij gelukkig of verdrietig van kunt worden. Gelukkig worden is op deze manier lastig, want er is voldoende om verdrietig over te zijn.

Je wilt natuurlijk gelukkiger worden dan dat je nu bent. Je moet dus de momenten waar je nu nog verdrietig over kan zijn, toelaten tot je leven. Ze zijn namelijk een vast onderdeel van hoe jij je voelt.

Verdriet hoort bij het leven. Dit is onvermijdelijk en zal je gegarandeerd raken. Deze momenten moet je zo goed mogelijk binnenlaten. Geef het liefde. Ga door met leven en vergeet niet met respect naar het moment terug te krijgen.

Doe wat je echt leuk vindt

Jong vrouw op strand

Je bent ongetwijfeld met zaken bezig in het leven waar je niet gelukkig van wordt. Misschien ontmoet je nog wel die oude vriend(in) die je helemaal niet aardig vindt. Of wie weet zit je wel vast aan een baan waar geen millimeter geluk uit te halen is.

Ik wil gelukkig worden. Jij wilt gelukkig worden. Deze vraag stelde ik mijzelf op een moment dat ik diep in het leven zat. Ik wist dat het pas mogelijk was om gelukkig te worden als ik grote stappen durfde te nemen.

Je kunt pas gelukkig worden als je de zaken laat gaan waar je nu niet gelukkig van wordt. Dat kan dus van alles zijn. Van iets op je werk, tot in je relatie. We worden ongelukkig van dingen die we soms amper doorhebben.

Doe alleen in het leven waar jij geluk uithaalt. Dit zijn de dingen waar jij een warm gevoel van krijgt. Dat als jij bijvoorbeeld met je hobby bezig bent, je gelukkig wordt. Dat geluk wil je eindeloos vast kunnen houden, wat natuurlijk onmogelijk is.

Leef je eigen leven

Jouw eigen leven is belangrijker dan wat dan ook. Het enige wat jij mee moet nemen, is het welzijn van je eigen gezin. Is jouw gezin gezond, dan moet jij er alles aan doen om het welzijn van dit pact in stand te houden.

Je wilt altijd dat je naasten ook gelukkig zijn. Jij kunt er niet voor zorgen dat dit ook echt zo is. Je kunt alleen je eigen lot bestempelen. Wees een respectabel mens en geef veel respect aan anderen. Dit is de enige manier om ook respect van anderen te ontvangen.

Leef daarom jouw leven zo uitgebreid mogelijk als je kunt. Beperk jezelf niet door naar anderen te kijken. Jij wilt gelukkig worden, daar moet je dan ook de volledige focus op durven te zetten.

Wat anderen over jouw zeggen of vinden mag niet uitmaken over hoe jij je voelt. Als jij je gedraagt als een goed mens, dan zullen uitspraken of acties van anderen jou op geen manier raken.

 

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén