Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Succes gids

succes gids

Hoe word ik succesvol? Ontdek de 10 stappen voor een succesvol leven

Iedereen wil succes, maar toch lukt het niet iedereen om inderdaad een succesvol leven te leiden. Het verschil tussen succesvolle mensen en mensen die wat minder succesvol zijn,  is dat succesvolle mensen zich actief inzetten om hun successen te behalen.

Ben jij ook bereid je actief in te zetten voor een succesvol leven? Lees dan op deze pagina welke stappen je moet volgen om jouw successen te behalen.

Laat je inspireren

Als je zelf nog niet zo succesvol bent, kun je je door succesvolle mensen laten inspireren succesvoller te worden. Dit doe je door inspirerende uitspraken van zeer succesvolle mensen door te lezen.

Misschien passen niet alle uitspraken bij jou, maar de kans is zeker aanwezig dat je nieuwe levensmotto tussen de uitspraken zit.

Heb je jouw nieuwe levensmotto gevonden, gebaseerd op een uitspraak van een zeer succesvol persoon, dan kun je dit motto iedere dag voor jezelf herhalen.

Zo verandert je motto van zomaar een uitspraak naar een manier van leven. En met de juiste manier van leven, heb je simpelweg meer kans op succes.

Doe waar je van houdt

Als je iets doet waar je echt van houdt en energie van krijgt, zet je je hier veel meer voor in. Zet je je meer in om iets te bereiken, dan is de kans groter dat je inderdaad de successen behaalt. Bovendien is het leuker om aan je successen te werken als je doet waar je van houdt.

Geef nooit op

Iedereen krijgt wel eens te maken met een flinke tegenslag. Dit is vervelend, maar een tegenslag moet er niet voor zorgen dat je de strijd opgeeft.

Als je echt succesvol wil worden, geef je de strijd nooit op. Zit het even tegen, dan ga je juist harder werken om je doelen te bereiken. Voor je het weet, heb je de wind weer in de rug en ben je die vervelende tegenslag weer helemaal vergeten.

business mensen

Actie ondernemen

Passieve mensen hebben doorgaans minder succes dan actieve mensen. Dit komt simpelweg omdat ze kansen niet durven te grijpen en altijd af blijven wachten.

Als je succes wil, moet je zelf actie ondernemen. Je wacht niet tot je vanzelf meegetrokken wordt in een succes, maar je maakt je eigen successen.

Dit werkt niet alleen beter, maar het is bovendien erg bevredigend. Heb je voor je eigen successen gezorgd, dan ben je hier namelijk veel sneller trots op.

Blijf gefocust

De meeste succesvolle mensen in de wereld hebben een ijzersterke focus. Ze bepalen hun doel en doen er vervolgens alles aan om dit doel te bereiken.

Nu hoef je natuurlijk niet je partner, je gezin en je hobby’s links laten liggen als je echt succesvol wil worden, maar een goede focus is wel belangrijk.

Laat je niet afleiden door allerlei zaken die totaal geen prioriteit hebben, maar bepaal wat jij belangrijk vind in het leven. Hier leg je vervolgens je volledige focus op.

succesman trap op

Geloof in jezelf

Het is belangrijk dat je altijd in jezelf blijft geloven, ook als het na enkele jaren nog niet gelukt is echt succesvol te worden.

Door in jezelf te geloven, krijg je namelijk die interne motivatie om echt voor je successen te gaan. Heb je het al opgegeven en heb je een laag zelfbeeld, dan zal je nooit succesvol worden. Een succesvol persoon heeft simpelweg een flinke portie motivatie nodig.

Denk groot

Je begint klein als je succesvol wil worden, maar je mag best groot denken. Stapje voor stapje probeer je jouw doel te bereiken, maar ondertussen houd je wel dat ultieme einddoel in je achterhoofd.

Door groot te denken en jouw doel stapje voor stapje te bereiken, krijg je de motivatie om steeds weer verder te gaan.

Voor je het weet, ben je van stap 1 naar stap 5 en komt jouw ultieme einddoel steeds meer in zicht. Dit is weer goed voor je motivatie, want ook van kleine successen die je bereikt krijg je zin om verder te gaan.

Stop met klagen

Af en toe is het heerlijk om te klagen. Het is ook helemaal niet verkeerd om soms even te zeuren, als je dit maar niet iedere dag doet.

Ben je continu aan het klagen, dan kom je namelijk in een negatieve ‘vibe’. En omdat het lastiger is succesvol te worden als je in een negatieve ‘vibe’ zit, wil je dit absoluut voorkomen.

Moet je toch écht even klagen? Neem je dan voor om 1 minuut te zeuren. Als de minuut voorbij is, mag je niet meer over dat specifieke onderwerp klagen. Nu is het weer tijd om aan de slag te gaan en jouw doelen te bereiken.

Werk hard

Succes komt niet zomaar aanwaaien. Als je echt succesvol wil worden, moet je hard werken. Niet enkele dagen of enkele weken, maar enkele jaren. Houd je het langere tijd vol om hard te werken, dan word je hier gegarandeerd voor beloond.

Verlaat je comfortzone

Het is heerlijk om in je comfortzone te blijven, maar dit is niet zo verstandig als je echt succesvol wil worden in het leven.

Je hoeft niet continu uit je comfortzone te gaan, maar af en toe is het wel goed om jezelf even uit te dagen. Voelt iets écht niet goed? Dan hoef je dit niet te doen.

Voelt iets gewoon een beetje spannend, dan is het goed jezelf uit te dagen door er toch voor te gaan.

Je kunt jezelf stimuleren wat vaker uit je comfortzone te gaan door met iemand samen te werken die heel anders is dan jij. Dit kan wat spannend zijn, maar deze persoon kan je wel stimuleren de boel eens even helemaal anders te doen. Zo kom je effectief uit je comfortzone.

Leer elke dag

Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd! Ook als je jezelf als de expert binnen jouw vakgebied beschouwt, valt er iedere dag nog iets te leren. Sta open voor ontwikkeling en je merkt dat je hierdoor meer kans hebt echt succesvol te worden in het leven.

succesvol

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Thema door Anders Norén