Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Mindset

Leren genieten van kleine dingen

Leren genieten van kleine dingen eiland met boot

Leren genieten van kleine dingen

Het zijn de levensgenieters die je het hoort zeggen: we kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Tevens zou het een van de beste manieren zijn om over ingrijpende

gebeurtenissen te komen. Besef dat er veel kleine dingen zijn om van te genieten, en je weet met de grote zaken beter om te gaan.

Romantisch klinkt het zeker. Is het mogelijk om iemand te leren genieten van kleine dingen? Wat voor dingen kunnen dat dan zijn? Welke stappen moet een mens zetten om hierin te kunnen komen?

Ik probeer je uit te leggen wat jij kunt doen om net zoals deze levensgenieters te kunnen genieten van de kleine dingen. Elke tip kan je op je eigen manier gebruiken. Er leiden niets voor niets meerdere wegen naar Rome.

Wat voor geluk heb jij al mogen ervaren?

Voordat je gaat leren wat je moet doen om van de kleinere dingen te kunnen genieten, gaan we eerst kijken naar wat jou in het verleden geluk heeft gebracht.

Dit kunnen honderden zaken zijn, aangezien we namelijk de complete levenslijn mogen nemen als meting.

Want van de kleine dingen genieten doe je door eerst in acht te nemen dat er al best wat geluksmomenten in een gemiddeld leven zijn voorgekomen.

Welke momenten ben jij in je leven gelukkig geweest? Waarom voelde jij je toen zo gelukkig? Wat is de reden dat deze momenten minder of niet meer voorkomen?

Probeer een verzameling van de geluksmomenten uit jouw leven te maken. Bekijk ze en realiseer wat voor een invloed deze momenten tot dusver op jouw leven hebben gehad.

Zet jezelf open voor nieuwe uitdagingen

Gedurende een gemiddeld leven komen we tienduizenden uitdagingen tegen. Dit kunnen kleine uitdagingen zijn, zoals het meespelen met een amateur sportteam voor de gezelligheid of grote kansen, zoals een nieuwe baan of relatie.

In het verleden ben je mogelijk niet altijd even goed met deze kansen omgegaan. Dat is helemaal niet erg, want niemand gaat perfect met de kansen om die langs kunnen komen.

Als iedereen precies op het juiste moment de juiste keuze maakt, zou iedereen een perfect leven hebben. En dan zou niemand mijn blog over het genieten van de kleine dingen in het leven lezen.

De kleine dingen waarvan je kunt genieten, zal je alleen herkennen als je ook voor meer uitdagingen openstaat. Daarmee bedoel ik niet dat je direct iedere uitdaging in het leven moet accepteren.

Het doel is dat je op een langzaam tempo begint de wennen aan de extra kansen die je krijgt. Kleinere dingen, zoals nieuwe vriendschappen die tot iets groots kunnen uitbloeien kunnen hieruit voortvloeien.

Geef rust een kans en ontdek de kleine dingen

Je gaat niet plotseling de kleine dingen in het leven ontdekken waar je van kunt genieten. Dit heeft tijd nodig en voldoende rust.

Deze rust is belangrijk omdat het jouw blik openstelt om meer te ervaren. Zo ook de kleine dingen je anders nooit duidelijk waren geworden.

De romantiek hiervan is dat je eerst veel zaken moet loslaten om ruimte te kunnen maken voor deze kleinere zaken. Dit is een onbewust proces dat in werking wordt gesteld wanneer je hier zelf toegang voor geeft.

Vrouw schommel op strand
Hoe kom je dan tot rust? Moet je gaan mediteren of op een cursus mindfulness gaan?

Tot rust komen doe je door te proberen mentaal alles op een rijtje te krijgen. Alles wat niet in deze rij te ‘duwen’ is, moet je loslaten. Je zal namelijk geen oplossing gaan vinden voor de gevallen die niet te verwerken zijn.

Anders blijven het namelijk zaken die je gedurende jouw leven blijft meeslepen. En waarom zou je iets meeslepen dat niet bijdraagt aan jouw geluk?

Waar je op termijn van gaat houden

Jij kunt van alle kleine dingen in het leven gaan houden als je dit ook graag wilt. Je staat ondertussen open voor meer uitdagingen en je hebt regelmatig momenten van rust waarin jij de vele kleine dingen waar we het over hebben gehad kan herkennen.

Ik kan je hier niet tot in detail uitleggen van welke dingen jij precies kunt gaan houden. Hier zijn twee belangrijke redenen voor;

1. Per mens kan het sterk verschillen waar geluk uit gehaald kan worden. Voor mensen die graag vissen kan het teruggooien van een vis in het water een moment van puur geluk zijn.

Voor een ander kan een glimlach van een willekeurige voorbijganger hetzelfde betekenen. Hiermee probeer ik te zeggen dat er wel miljoenen combinaties kunnen zijn van wat iemand gelukkig maakt. Zo ook bij jou.

2. De kleine dingen in het leven zijn nu eenmaal zo klein omdat ze alleen voor jou speciaal zijn. Wanneer jij hoort wat een ander in het leven gelukkig maakt, zal dat niet zozeer jou net

zo gelukkig maken als diezelfde persoon. Daarom zijn dit de dingen die bij jou horen. Vind jouw eigen geluk. Probeer niet jouw geluk te vinden door die van een ander als basis te gebruiken.

Dus, hoe kan jij genieten van de kleine dingen?

Het leren genieten van deze kleine dingen zal tijd kosten. Je moet openstaan voor wat geluk kan brengen, loslaten wat je ongelukkig maakt en bouwen aan de kansen waar jij deze geluksmomenten kunt tegenkomen.

Alles wat jij nu aan het doen bent kan je alleen nog maar gelukkiger maken als je hier met volle kracht naar toe wilt werken.

Voor velen heeft dit extra tijd nodig. Deze tijd moet jij jezelf geven. Je kunt niet overhaast werken richting deze nieuwe mindset. Het gehele proces verloopt op een onbewuste manier.

Het enige wat jij moet doen, is de lijnen uitzetten zodat je onbewust kan leren te genieten van de kleine dingen in het leven.

Over het algemeen kan dit leerproces jaren duren. Gaandeweg zal je al merken dat je steeds meer geluk haalt uit deze kleine zaken.

Wil je meer over dit of andere gerelateerde onderwerpen te weten komen? Dan kan je op deze website nog veel andere informatie artikelen lezen.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén