Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven

Mindfulness een bron van geluk

Berg met huizen

Er zijn veel technieken die ons tot geluk kan brengen. Laten gaan, loslaten, is een techniek die vreugde en geluk teweeg kan brengen.  Mindfulness is een andere methode, maar die het zelfde oplevert.

thich nhat hanh

Dit is een concreet advies van Thich nhat hanh, een beroemde Vietnamese boedhistische leraar die mensen overal ter wereld fascineert vanwege zijn uitstraling en wijsheid.

Stel dat je jong bent. Je zit vol energie, springen en rennen, je kunt van alles. Sommige van ons kunnen die dingen niet meer; we zijn nu ouder. Adem dus in en voel jezelf jong en vol energie. En dat maakt je gelukkig.

Wanneer je inadem, richt je aandacht op je ogen, en besef dat je ogen nog goed genoeg zijn; je ogen zijn nog in goede conditie. Bij het uitademen glimlach je naar je ogen.

Sommige mensen klinkt dit misschien raar in de oren, maar deze oefening in mindfulness kan inzicht en geluk opleveren.

Het is prachtig als je ogen nog in goede conditie zijn. Je hoeft je ogen maar te openen en er gaat een paradijs van vormen en kleuren voor je open. Het is lente er is paradijs.

Bij het inademen ben ik mij bewust van mij hart. Je erkent je hart en je weet dat je hart nog normaal functioneert. Het is prachtig om een normaal functionerende hart te hebben.

Elk keer dat we ons bewust zijn van ons normaal functionerende hart, voelen we ons dus gelukkig. Met mindfulness komt geluk vanzelf, binnen een seconde.

Mindfulness helpt ons inzien dat de vele voorwaarden voor geluk in en om ons heen aanwezig zijn. We moeten onszelf dus leren trainen dat mindfulness een bron van geluk is.

mindfulness

Concentratie is een bron van geluk.

Wanneer we ons aandachtig van iets bewust zijn, kunnen we het absorberen en ons erop concentreren. Dergelijke concentratie verbetert de kwaliteit van ons geluk.

Stel dat je aan het eten bent. En je geconcentreerd dat wat je eet en niet tegelijk je mobile of een film uit youtube aan het kijken bent, wordt je eten iets heel concreets en de tijd dat je aan het eten bent maakt je zo gelukkig.

Je geest is niet verontrust en is niet bezig met het verleden, met je toekomst of met je huidige taken. Je geest is volledig op het eten gericht. Dat is concentratie.

Als je naar een prachtige zonsondergang kijkt, word je niet afgeleid door gedachten over het verleden of de toekomst. Hoe geconcentreerder je wordt, hoe meer je de schoonheid overal om je heen ziet. Concentratie is een bron van geluk

mindfulness_vrouw op strand

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén