Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven

Tips om depressie en angst te overwinnen

angst en depressie

Tips om depressie en angst te overwinnen

angst en depressieDepressie is een van de gevaarlijkste mentale fases waar een mens doorheen kan gaan. Hoe je ook uit de depressie komt, het heeft grote invloed op jouw leven.

En dat is niet om je te overtuigen om mijn tips om depressie en angst te overwinnen te lezen.

Ik wil je motiveren om op eigen voet jouw depressie te overwinnen. De keuze om angst aan dit onderwerp toe te voegen heeft alles te maken met een grote, maar zelden besproken, oorzaak van depressie. Dat is namelijk de angst om écht te leven.

Interpreteer de onderstaande tips als handvaten om weer grip op het leven te krijgen. Want het is de angst voor het leven dat we moeten overwinnen.

Depressie zal niet veel later verslagen worden. Dit vloeit voort uit alles waar we op dagelijkse schaal mee te maken hebben.

De oorzaak is waar jouw overwinning begint

Spreken over de overwinning voordat we zijn begonnen met het verslaan van jouw depressie. Voorbarig zeg je?

Een depressie kan ontstaan uit ontelbaar veel verschillende situaties. In de kern ontstaan veel depressies uit dezelfde bron, de angst om en voor het leven. Daar later meer over.

Er zijn veel kleine oorzaken rondom het ontstaan van je depressie waar je mee zal moeten kunnen omgaan. Bij iedereen zal de specifieke oorzaak verschillen. Voor jou kan het zijn dat je een dierbaar persoon bent verloren, bijvoorbeeld je vader.

Of je bent eenzaam en ziet de komende tijd geen veranderingen gebeuren. Tenminste, dat lijkt je bijzonder onwaarschijnlijk.

Deze twee voorbeelden hebben op ieder persoon veel invloed. Hoe sterk je ook in je schoenen staat, kortstondige depressieve gevoelens zijn op zulke momenten gezond.

Alleen op den duur moet je in staat zijn deze gevoelens los te laten. En dat is wat mensen die niet depressief zullen worden bezitten.

De angst om te leven

Waar naar mijn mening het grootste probleem zit, is dat we bang zijn om te leven. We zijn bang voor alle situaties die als gevolg van een gebeurtenis kunnen ontstaan.

Als een geliefde ter overlijden komt, beseffen we maar weer al te goed hoe kwetsbaar het leven is. We denken meteen aan alles wat we niet hebben gedaan. Alles wat we hadden kunnen doen als er meer tijd was geweest.

Depressie zal in deze gevallen snel volgen. En dat als oorzaak van de angst.

Begrijp je waarom angst centraal staat als de kern van depressie? We zijn bang voor alles wat er reeds is afgespeeld en wat de toekomst kan brengen.

Eenzaamheid als gevolg van een overlijden, te weinig inkomen na ontslag of geen kans op liefde wanneer een relatie stukloopt. Angst, angst en nog een angst. Voordat we depressie kunnen overwinnen, moeten we beginnen met het overwinnen van angst.

De echte duivel zit daar namelijk in verborgen. We moeten niet bang zijn om te leven.

angst en depressie

Als je echt down bent, kan je alleen nog maar omhoog

Je kunt niet aan de lopende band tegenvallers meemaken. Maar als de tegenvallers het enige zijn wat je ziet, zal dit er wel op beginnen te lijken.

Depressieve gevoelens overwinnen is niet hetzelfde als een echte depressie. Een depressie heeft een aanzienlijk ingrijpendere aanpak nodig dan slechts de gevoelens.

Alleen beide zijn net zo dringend om aan te pakken. Want probeer je de depressieve gevoelens niet te overwinnen, dan is de angst op een depressie volledig terecht.

Toegang tot positiviteit moet ook een weg kennen. Dit heeft alles te maken met de bril die we op hebben als we voor langere tijd ongeluk ervaren. We zien wat het brein ons forceert te zien. Oftewel, wat we onszelf hebben opgedragen.

Wil je veranderen? Leer dan angst te overwinnen

De rode lijn door dit artikel is dat we angst moeten leren te overwinnen. Op iedere manier mogelijk heeft angst een ingrijpende invloed op ons leven.

Deze invloed laat ons ’s nachts wakker liggen en heeft overdag als gevolg dat we ons depressief voelen.

Overwinnen van angst en depressie kost tijd. En behalve tijd, gaat het je ook bakken vol energie kosten. Deze energie gaat echter weer in tienvoud terugkomen als het je lukt om eigenhandig een depressie te overwinnen.

Want de impact van een depressie op jouw huidige energie is ingrijpend genoeg om een enorm verschil te maken.

Dit gehele proces is iets wat je dus zelf moet doen. Leer volledig te vechten met deze tips en durf tegen een depressie in te werken. Accepteer niet hoe je leven er nu voor staat. Stop met bang zijn om te leven. Begin met leven.

Tips angst en depressie gaan je niet verder helpen. Dat doe je zelf

De besproken tips dien je te gebruiken als richting in je leven. Daadwerkelijk de depressie overwinnen gaan deze tips jou niet direct bij helpen. Waarom? Omdat iedere situatie compleet anders kan zijn. Jouw reden voor de huidige depressie kan compleet anders zijn.

Ik zal dan ook geen geheim maken van het feit dat de mensen die met succes een depressie weten te overwinnen, eerst hun eigen angsten hebben moeten trotseren.

Accepteren dat je geliefde er niet meer is. Leven met het feit dat je de komende tijd wat minder geld hebt. En vooral, werken aan een oplossing. Zoeken naar nieuw werk, sociale contacten en juist positief naar de toekomst kijken.

Mensen vinden het zwaar om te veranderen. Dit gaat niet van de een op de andere dag. De beste tip die ik je kan meegeven is om je volledig te storten op een nieuwe toekomst.

Niet hopen maar gewoon doen. Want het gaat jou gewoon lukken om op een nieuwe, positieve manier in het leven te staan. Wat zou er ooit in de weg kunnen staan behalve jezelf?

Jij gaat er komen

Stel jezelf op om de komende maanden aan je eigen instelling en kijk op het leven te werken. Hoeveel tips je ook kunt krijgen over het overwinnen van je angst of depressie, jij zal er zelf hard aan moeten werken.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén