Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Mindset

Omgaan met stress

Omgaan met stress

Omgaan met stress? Deze zes tips laten jou beter omgaan met stress

Stress kan overal vanuit ontstaan. Iemand die bijna tegen je aanfietst of een nare situatie op het werk. Zelfs in de supermarkt kunnen stressvolle situaties voorkomen.

Bijvoorbeeld wanneer je niet weet wat voor spullen je voor het kerstdiner wilt inkopen. Voor mensen die niet goed met stress kunnen omgaan, kan vanuit iedere actie stress komen.

Dit is bijzonder vermoeiend waardoor er problematische gevolgen kunnen ontstaan. Beter omgaan met deze stress? Daar heb ik zo mijn ideeën over.

De onverminderd grote invloed van stress blijft de gemoederen bij veel mensen bezighouden. Hier lijkt weinig aan te doen te zijn. Want omgaan met stress, bestaat dat wel?

Als het aan mij ligt wel. Ik heb zes tips om beter met stress om te gaan. Pas deze tips op je leven toe en je zal minder last hebben van de druk waar we allemaal last van hebben.

Waar komt de stress vandaan?

Stress heeft altijd een oorzaak. Het is niet dat de stress bij jou is komen aanwaaien. Dit is een oorzaak-gevolg reactie waar je mogelijk geen directe kennis van hebt. Alleen vergeet niet dat er altijd een reden is dat je stress hebt.

Bereid je voor op diep te graven in dat wat de stress kan veroorzaken. Ga na wat je op een dag gedaan hebt of wat je hebt meegemaakt.

Beoordeel de gebeurtenissen en bedenk of een van deze situaties de oorzaak kan zijn dat je gestrest bent.

De oorzaak gevonden? Vernietig dan deze oorzaak door of een oplossing te zoeken, of te beseffen dat je het niet in eigen hand hebt. Je wilt niet continu bezig zijn met situaties waar je nauwelijks invloed op kan uitoefenen.

Tijd is jouw beste vriend

Zonder dat jij jouw leven voldoende tijd geeft om stressvolle situaties te verwerken, blijft je leven stressvol. Je wilt niet meer dat stress jou achterna zit.

Het enige wat je wel wilt is dat je niet voortdurend aan stress denkt. Want daar krijg je alleen maar meer stress van.

Door tijd te gunnen aan het verwerkingsproces raak jij niet nog meer gestrest doordat je dat al enigszins bent.

Erken dat jij kennelijk meer tijd nodig hebt om stressvolle gebeurtenissen te verwerken dan anderen. Omgaan met stress is nog niet zo makkelijk voor iedereen.

Omgaan met stress is omgaan met jezelf

Ik merk dat veel mensen die het lastig vinden om goed met stress om te gaan, het ook lastig vinden om zichzelf lief te hebben. Ze bekijken zichzelf met een lagere waarde dan anderen. Dat terwijl jij de belangrijkste persoon in je leven zou moeten zijn.

Maar hoe kan jij meer liefde voor jezelf krijgen als dat zo ver van je vandaan lijkt?

Begin eerst met jezelf goed te verzorgen. Sport meer, beweeg meer en eet gezonder. In een gezond lichaam kan een gezond mens komen.

In een ongezond lichaam kan je een stuk minder makkelijk gelukkig worden. Stress kan namelijk ook veroorzaakt worden door zorgen over je gezondheid. Hoe gezonder je leeft, hoe minder stress je hebt.

Waardeer wie je bent en probeer jezelf op een positieve manier te verbeteren. Je hoeft niet mooier te worden, maar je moet jezelf meer respecteren.

Je kan niet alles tegelijkertijd

We zien de mens als een superieur wezen dat veel taken tegelijk kan uitvoeren. Dit is, jammer genoeg, niet helemaal waar. Hoe meer we simultaan proberen uit te voeren, hoe meer stress we krijgen.

En stress heeft uiteindelijk als gevolg dat we een omgaan met stress informatief artikel nodig hebben om hier een oplossing voor te vinden.

Problemen of klachten met stress zijn eeuwenoud. Ze worden alleen maar erger naarmate we meer taken tegelijkertijd proberen uit te voeren.

Wat kan je dan wel doen? Moet je minder hooi op je vork nemen?

Je zegt precies wat ik en jouw lichaam wil horen. Je moet minder hooi op je vork nemen. Beter omgaan met stress begint door jezelf meer rust te geven.

Omgaan met stress

Je hebt meer tijd dan je denkt. Ga ander om met tijd

We leven, als we niet ziek worden, allemaal tenminste 70 jaar. De kans dat je door een ongeval door het leven komt is zeer klein.

Dit betekent dat je tientallen jaren hebt om van alles te doen wat er op je takenlijst staan. Je had vast niet ingecalculeerd dat omgaan met stress zo’n grote rol op deze takenlijst zou innemen.

Door meer tijd in te plannen voor het verwerken van stress zal dit netto minder tijd kosten. Klinkt raar he?

Hoe meer tijd je geeft aan het verwerken van stress, hoe minder stress er in de toekomst zal komen. Je gaat beter om met stress en de invloed hiervan wordt met de dag kleiner. Tijd heeft het nodig. Gun jij het deze tijd ook?

Wees blij met wat je al hebt

Iedereen heeft andere dingen in het leven om gelukkig over te zijn. Er is vrijwel niemand in de wereld die helemaal niets heeft om ook maar een beetje gelukkig over te zijn.

Zou je niets hebben, dan is er ook niets te verliezen. Omgaan met stress is waarschijnlijk niet iets waar je aan denkt als je niets hebt om te verliezen.

Dus, je hebt dingen die je gelukkig maken. Waardeer je deze zaken, wat van alles kan zijn zoals kinderen of hobby’s, wel voldoende? Ben je niet meer bezig met het omgaan met stress dan het blij zijn met wat je al hebt?

Het klinkt overdreven romantisch en misschien is dat het wel ook. We zijn te weinig bezig met het liefhebben van wat we hebben.

We koesteren nauwelijks meer de zaken dat ons geluk brengt. En daarom heeft ongeluk een veel grotere invloed op onze staat dan geluk.

Jouw leven is kostbaar

Vergeet nooit dat jouw leven kostbaarder is dan al het andere in de wereld. Geniet van wat er nu mogelijk is en laat stress geen grote rol spelen. Laat je stress dit wel doen, dan zal het ongelofelijk lastig zijn te genieten van wat er om je heen gebeurt.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén