Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Otmars zonen

Auteur: Peter Buwalda

De afgelopen tien jaar heeft Buwalda zijn prijzenkast behoorlijk weten te vullen. Zijn eerste roman, Bonita Avenue, heeft in 2010 de literaire wereld op zijn kop gezet. Bijna 9 jaar later is daar de samenvatting van zijn boek Otmars Zonen, Buwalda’s tweede roman pas.

Het is een kunst om echt de tijd te nemen voor het schrijven van een boek. In een wereld waar het steeds belangrijker wordt om juist zoveel mogelijk boeken uit te brengen en te hopen dat er een blijft hangen, heeft Buwalda de rust genomen een tweede klassieker te schrijven.

Dat is volgens velen met Otmars zonen meer dan gelukt. In Otmars zonen staat zoals de titel al doet vermoeden de familie centraal. De levens van Ludwig, Isabelle en Johan worden chronologisch gevolgd vanuit het ijskoude Siberië.

Middenin een sneeuwstorm halen de drie al snel de eerste herinneringen terug. In eerste instantie lijken de verhalen van de drie niets met elkaar te maken te hebben. Steeds verder in het boek wordt duidelijk dat de verhaallijnen van de drie met elkaar overlappen.

De relaties tussen de drie blijken een stuk hechter te zijn dan dat ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Het boek bestaat uit drie delen, wat op zichzelf weer een deel van een trilogie lijkt te worden.

Ieder deel van Otmars Zonen wordt een van de hoofdrolspelers besproken. Telkens blijkt weer een kenmerk of overeenkomst te vinden te zijn tussen de hoofdrolspelers.

Dit om uiteindelijk in het laatste hoofdstuk bij elkaar te komen en in te zien waarom ze daar in die dikke sneeuw samen zijn. Want toeval bestaat niet. Ook niet in deze samenvatting van Otmars Zonen.

Met ruim 600 bladzijden is Otmars Zonen een boek om meerdere dagen goed voor te gaan zitten. Volgens Buwalda zijn delen twee en drie op komst en zal je dus nog verder kunnen genieten van deze geweldige roman.

Wat andere zeggen over Otmars zonen


Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Thema door Anders Norén