Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Sterker dan ooit

Auteur: Brené Brown 

Met een behoorlijke staat van dienst zijn de lessen van Brené Brown, professor aan de Houston University, voor iedereen het lezen waard. Sterker Dan Ooit is namelijk een collectie van zijn onderzoeken naar geluk, emoties en de continue zoektocht naar succes.

Zijn bevindingen hebben de basis gelegd voor duizenden onderzoeken over de hele wereld. Complete bedrijven hebben hun marketing aangepast op de relaties die Brené Brown heeft kunnen leggen.

Sterker dan Ooit kan het best beschreven worden als de theorie die volgens Brown mensen in staat moet stellen om over valkuilen heen te komen, hoe diep de valkuil ook is. Zaken als imperfectie en schaamte komen dan ook regelmatig voor.

Als we namelijk een flinke domper begaan of een tragisch geval meemaken, willen we ons vaker groter voordoen dan dat we daadwerkelijk zijn. Dit is een van de eerste emoties die door Brené Brown in zijn boek  Sterker dan Ooit wordt aangepakt.

Dit doet Brené Brown door het boek in drie delen te verdelen. In het eerste doel ga jij terug jouw verhaal oftewel probleem in. Je verkent wat er precies ontstaan is wat jou zo heeft geraakt.

Vervolgens helpt Brené Brown, middels verschillende methodes, jou je eigen problemen te erkennen en onder ogen te zien. Dit om vervolgens een nieuw einde aan deze lastige periode van je leven te kunnen plakken, zodat je met een frisse start kunt verdergaan.

We ervaren tegenwoordig continue stress en krijgen ook sneller het idee dat we fouten maken. We voelen ons kortom eerder geprikkeld. Hierdoor vinden we het lastiger om over struikelblokken heen te komen. Helemaal als we een domper hebben gemaakt.

Het boek Sterker dan Ooit van Brené Brown geeft de handvatten om sterker dan ooit uit een situatie te komen. Door op een theoretische manier naar een probleem te kijken, geeft Brené Brown de praktische handvatten om door te gaan.

Thema door Anders Norén