Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Succes door een positieve instelling

Napoleon-Hill-positief-instelling
Auteur: Napoleon Hill

Alweer bijna zestig jaar geleden kwam Succes door een Positieve Instelling uit. En nog steeds is het boek van Napoleon Hill relevant. Vooral als je jouw mentaliteit in het leven, of dat als ondernemer of mens is, wilt verbeteren.

De boeken van Napoleon Hill zijn namelijk geschreven voor iedereen die de motivatie heeft om zichzelf constant te blijven ontwikkelen.

De rode lijn in Succes door een positieve instelling, net als in de meeste andere boeken van Hill, is de invloed van mentaliteit op succes.

Een groot deel van het boek bestaat uit anekdotes uit andere biografie├źn die Napoleon Hill heeft gebruikt om zijn kijk op mentaliteit te onderbouwen. De verhalen lopen daarom ook sterk uiteen: van verkopers tot motivational speakers.

Wat de meeste lezers zal opvallen is dat het boek veel verwijzingen heeft naar de bijbel. Hill, een protestant, heeft altijd de bijbelse lessen een grote rol laten spelen in zijn werkwijze.

Dat laat zijn boek Succes door een positieve instelling dan ook meerdere keren duidelijk zien. Doordat het boek alweer 60 jaar oud is kan dat wat opmerkelijk overkomen. De persoonlijke touch van Hill komt namelijk sterk naar voren.

Voor de liefhebber geen probleem, maar voor de objectieve lezer kan dit het leeswerk vertragen.

De inhoud van dit toonaangevende boek mag echter niet overkeken worden. Hill bespreekt op een manier zoals alleen hij dat kan welke mentaliteit nodig is om verder te komen in het leven.

Aan de hand van zijn eigen bevindingen, mede door zijn werk als verkoper, licht hij toe welke eigenschappen nodig zijn om jouw mentaliteit te verbeteren.

Welk perspectief naar het leven heb je nodig om de mens te kunnen begrijpen? Hoe krijg je dingen voor elkaar? In Succes door een positieve instelling legt Hill je uit hoe jij een succesvolle mentaliteit kunt bereiken.

Thema door Anders Norén