Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Think and Grow Rich

Napoleon-hill

Auteur: Napoleon Hill

Napoleon Hill is onder ondernemers de grondlegger van het managementboek. Zijn Think and Grow Rich liet ons anders denken over geld, succes en echte rijkdom. Volgens Hill heeft iedereen een breed palet aan talenten.

Het enige wat hiervoor nodig is, is de juiste inspiratie. Het grootste talent van de mens, is de mens zelf. Er is volgens Hill maar één iemand verantwoordelijk voor jouw succes, en dat ben je zelf.

In tegenstelling tot wat velen vooraf denken, is Think and Grow Rich niet zozeer gericht op het verdienen van geld. Wat het wel is, is een diepgang richting persoonlijke ontwikkeling.

De kijk van Hill op het echte rijkdom is er niet een van geld maar van voldoening. Dit zou alleen mogelijk zijn door jezelf continue te blijven ontwikkelen en dus te groeien.

Een van de manieren waarop dit in Think and Grow Rich besproken wordt, is door ons denkproces te ontleden. Hill meent dat denken een combinatie van realisme en creativiteit moet zijn.

Kritisch denken met je eigen talenten moet voorop staan. Niet denken in problemen maar oplossingen zonder het realisme uit het oog te verliezen.

Te weinig mensen bereiken als het aan Napoleon Hill ligt hun volledige potentie. We blijven te lang wachten totdat de kansen naar ons komen. Terwijl, zoals Think and Grow Rich probeert uit te leggen, de kansen voor het oprapen liggen.

Dit doet Hill onder andere door een krachtige visualisatietechniek toe te lichten. Veel bekende mensen zouden onbewust deze techniek in alle facetten van hun leven terug laten komen.

Deze voor een selecte groep van succesvolle mensen onbewuste techniek heeft een bepalende invloed op hun succes gehad.

Je bent wat je tegen jezelf zegt en dat straal je uit, aldus Napoleon Hill. Think and Grow Rich helpt je deze visualisatie op jezelf over te brengen, zodat jij jezelf persoonlijk kunt ontwikkelen om je eigen succesverhaal te realiseren.

Thema door Anders Norén