Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Succes gids

Tien inspirerende zinnen van de groten der aarde

Inspirerend groot der aarden

Tien inspirerende zinnen van de groten der aarde

Er is geen geheime sleutel tot succes die je in één klap succesvol kunnen maken. Maar er zijn wel meer dan genoeg inspirerende uitspraken van een paar van de meest succesvolle personen ter wereld.

Deze teksten zullen je niet meteen naar een groot niveau van succes helpen, maar kunnen je eraan herinneren op welke manieren jij jouw methodes kan aanpassen om succesvoller te worden. Niet alleen in jouw werk, maar ook in jouw leven.

 

 ‘Laten we de morgen gaan uitvinden zonder ons zorgen te maken om wat er gisteren gebeurd is’ – Steve Jobs

 steve jobs

 

Steve Jobs was één van de meest succesvolle ondernemers uit de moderne tijd. De baas van Apple wist als geen ander hoe hij een persoonlijke verbinding kon creëren tussen zijn klanten en zijn producten.

Eén van de redenen waarom Jobs zo succesvol is gebleven gedurende de meer dan 30 jaar dat hij in de computerwereld de technologie voorgoed veranderde, is dat hij de blik van zijn werknemers altijd gericht hield op de toekomst.

Alleen door te blijven innoveren, kun je als bedrijf verder blijven groeien. Kijk dus niet naar de fouten die je in het verleden hebt gemaakt, maar ga op zoek naar wat je morgen beter kunt doen.


‘We hebben allemaal feedback nodig. Alleen zo kunnen we onszelf verbeteren’ – Bill Gates

 Bill-Gate

Als één van de belangrijkste zakenmensen uit de 21ste eeuw zegt dat samenwerking een grote factor voor zijn succes, dan kun je dat maar beter voor waar aannemen.

Bill Gates weet precies hoe hij zijn bedrijf Microsoft relevant houdt voor consumenten, en één van de redenen daarvoor is dat hij niet alleen luistert naar de kritiek van zijn werknemers, maar ook van zijn klanten.

Door niet alleen te kijken naar wat hun wensen zijn, maar er juist op vooruit proberen te lopen, weet hij zijn bedrijf continu een essentiële speler op de technologiemarkt te houden. Luister dus naar wat anderen te zeggen hebben over jouw product of methode, en pas je daar op aan.


‘Als je het nooit geprobeerd hebt, hoe weet je dan dat daar geen kansen liggen?’ – Jack Ma

 jackma

 

Jack Ma is binnen een korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de online verkoopmarkt met zijn website Alibaba.

De reden dat zijn site zo succesvol is, is omdat klanten er voor een relatief goedkope prijs snel van alles kunnen vinden.

De site blijft zich uitbreiden in een breed assortiment van producten, waarvan niet allen even goed verkopen. Maar zoals Ma zegt, hoe kun je er zeker van zijn dat het een mislukking is als je het nooit geprobeerd hebt?

Wees dus niet bang om risico’s te nemen. Juist door iets nieuws te proberen, kun je er achter komen of je iets succesvolst hebt gevonden of verder moet blijven zoeken.


‘Wees niet bang om het goede op te geven om voor het geweldige te gaan’ – John D. Rockefeller

 John-D-Rockefelle

Oliemagnaat John D. Rockefeller is niet voor niets één van de rijkste personen uit de geschiedenis.

Hij had een onverbiddelijke drang om zijn zakelijke rijk steeds te blijven verbeteren. Zijn streven was dan ook niet alleen om goed te zijn, maar daadwerkelijk uit te blinken in al zijn ondernemingen.

Neem dus geen genoegen met een product of strategie wanneer het af is, maar blijf altijd kijken hoe je er het maximale uit kunt halen.


‘Als je het kunt dromen, kun je het doen’ – Walt Disney

 walt-disney

Walt Disney is de man die hele generaties aan het dromen heeft gezet met zijn tijdloze films. Disney bleef zijn hele leven lang op zoek naar nieuwe technieken om de animatie van zijn bedrijf verder uit te breiden, zodat hij de meest ongelofelijke fantasieën op het witte doek kon vertonen.

Je kunt dus nooit gek genoeg dromen zonder het proberen te realiseren. Zo blijf je altijd streven naar een beter en nieuw product waar niemand anders tot nu toe mee gekomen is.


‘Succes wordt meestal bereikt door degenen die niet weten dat mislukking uiteindelijk onvermijdelijk is’ – Coco Chanel

 coco chanel

De beroemde Franse modeontwerpster Coco Chanel stond bekend om haar innovatieve kijk op wat mode kon betekenen.

Daarmee heeft zij uiteindelijk de modewereld op zijn kop gezet. Dit kwam omdat zij altijd het vertrouwen bleef houden in haar eigen creaties, ook al waren zie niet allemaal even succesvol.

Falen kan een belangrijke les zijn, maar op het moment dat jij met jouw product of plan bezig bent, moet je de volle overtuiging hebben dat het een succes is. Alleen zo kun je er alles aan geven en weten dat jij ook daadwerkelijk alles gedaan hebt.


‘Ondernemers die goed om kunnen gaan met onzekerheid en tegelijkertijd risico’s kunnen minimaliseren zijn klassieke entrepeneurs’ – Mohnish Pabrai

Mohnish_Pabrai 

De Indiaas-Amerikaanse investeerder Mohnish Pabrai is succesvol in zijn carrière omdat hij een goed oog heeft voor hoe ver hij kan gaan met zijn onderneming.

Hij is niet bang om gedurfde stappen te nemen, maar weet ook welke fouten hij moet vermijden. Het is dan ook altijd goed om zelf een afweging te maken welke aspecten van jouw onderneming het belangrijkste zijn om het tot een succes te maken.


‘Iemand die nu in de schaduw uitrust, is degene die lang geleden al zijn eigen boom geplant heeft’ – Warren Buffet

 warren-buffett

Warren Buffet staat inmiddels gelijk aan Wall Street. Als investeerder op de markt is hij ongenaakbaar. Dit komt onder meer door jarenlange ervaring en hard werk.

Je zult er een tijd over doen voordat je ook maar enige vorm van succes kan bereiken met jouw onderneming. Maar uiteindelijk loont het harde werk en zul je er zelf goed de vruchten van kunnen plukken.

 


‘Mislukking is gewoon een weg om opnieuw te beginnen op een meer intelligente manier’  – Henry Ford

Henry ford

 Een andere manier om te zeggen dat het niet erg is om jouw succes niet in één keer te behalen. Industrialist Henry Ford heeft er zelf meerdere pogingen over gedaan voor hij op een succesvolle manier zijn bedrijf kon uitbouwen naar één van de grootste autofabrikanten van de 20ste eeuw.


‘De cynici zullen misschien het hardste roepen, maar zij zullen ook het minst bereiken’ – Barack Obama

barack_obama

De 44ste president van de Verenigde Staten heeft gedurende zijn termijnen heel wat kritiek gekregen, en niet allen geheel onterecht. Maar zijn grootste successen zijn te wijten aan het feit dat hij doorging ongeacht wat zijn tegenstanders zeiden.

Laat je dus niet afleiden. Opbouwende kritiek is altijd nuttig, maar je moet niet ontmoedigd raken om uiteindelijk jouw visie te kunnen verwezenlijken.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén