Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven

Tips om de dag goed te beginnen

Als ik mijn dag goed begin ervaar ik altijd dat de rest van mij dag ook prettiger verloopt. Ik ben daarom ook een groot voorstander van het besteden van extra aandacht aan de manieren om mijn dag goed te beginnen.

Een dag goed begonnen is vrijwel altijd een mooie dag. Wat voor situaties je ook tegen het lijf kan lopen. Op deze pagina bespreek ik mijn belangrijkste tips om de dag goed te beginnen.

Deze tips helpen mij al jarenlang om met het juiste been uit bed te stappen.

In de ochtend sporten

De kans is groot dat je deze tip om de dag goed te beginnen al aan zag komen. Mijn advies blijft echter hetzelfde, hoevaak je deze tip ook ziet.

De dag begin je pas echt goed als je elke dag jezelf motiveert de dag minimaal met een half uur beweging te beginnen. Dit kan gaan van een wandeling rondom de woonwijk waar je in woont tot een flinke workout.

Eet gezond, van ontbijt tot diner

Jouw ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom mag je best wat meer tijd besteden aan het samenstellen van jouw ontbijt. Je wilt jezelf kunnen voeden met voedzame ingrediënten waar je de hele dag op kunt teren.

Elke dag als ik ontbijt zorg ik ervoor dat mijn ontbijt gevuld is met voldoende bouwstoffen. Dat wil zeggen dat ik een ontbijt creëer dat gevuld is met eiwitten, vitamines en andere onmisbare stoffen. Of dat nu met een smoothie bowl of een bakje kwark met fruit is.

Start de dag positief

Je kent het wel: je wordt wakker en je wordt direct herinnert aan een negatieve gedachte van een dag eerder. Je zit meteen niet lekker in je vel en kijkt op tegen de rest van de dag.

De enige oplossing hiervoor is om deze gedachte de dag ervoor al te verwerken. Natuurlijk is niet iedere gedachte even eenvoudig uit je hoofd te zetten. En daarom is het belangrijk dat je jouw gedachten de tijd geeft.

Een van de beste momenten is in de avond. Denk rustig na wat het precies is wat jou dwarszit en denk goed na of dit het echt waard is.

Geniet van wat je geluk brengt

Lukt het je even niet om een bepaalde situatie weg te zetten? Denk dan aan dat wat je geluk brengt. Alles wat jou gelukkig kan maken, helpt jou weer om een negatieve situatie, al dan niet tijdelijk, een plaats te geven.

Op korte termijn is dit een goede manier om je weer beter te voelen. Op de lange termijn is het nog altijd belangrijk dat jij deze situatie een plaats geeft. Daarom zal jij aan jezelf moeten werken om dit soort gebeurtenissen beter te verwerken. En daar is en blijft de avond perfect voor.

Koud douchen, frisse start

Een tip om beter de dag te beginnen waar je misschien niet al te veel zin in hebt, is het nemen van een koude douche. Toen ik voor het eerst deze tip hoorde om de dag goed te beginnen dacht ik ook dat dit een van de tips was die ik niet wilde gebruiken.

Uiteindelijk bleek het een van de beste tips te zijn om de dag goed te beginnen. Een koude douche hielp mij namelijk om sneller uit bed te komen zonder dat ik er moe van werd.

Ik voelde mij juist frisser dan ooit. Het klinkt bizar maar een koude douche kan je echt helpen om de dag beter te beginnen!

Plan je dag vooraf in

Als je het nog niet deed, is het tijd om hier vandaag mee te beginnen. Plan de avond voordat een nieuwe dag begint de volgende (werk)dag in. Dit geeft jou de duidelijkheid die je nodig hebt om het overzicht te behouden.

We ervaren in de ochtend vaak stressmomenten als we niet goed weten wat ons op een dag te wachten staat. Daarom helpt het als je jouw dag gestructureerd indeelt.

Laat je telefoon het eerste uur links liggen

De laatste vijf jaar hebben we de neiging gekregen om als we wakker worden meteen onze telefoon erbij te pakken. Of het nu voor de wekker is of niet: we rennen als eerst naar onze telefoon toe.

Vaak zien we dan al meteen de berichtjes binnenkomen waar we over gaan nadenken. Wat moeten we reageren? Of is dat vandaag al? Dit levert direct stress op en helpt je niet om de dag goed te beginnen.

Als je eenmaal opgestart bent kan je dergelijke situaties veel beter aan. Geef jezelf daarom eerst een uur rust van je telefoon en kijk na een uur (of twee) pas voor het eerst naar je telefoon!

Wat vond je van mijn tips om de dag goed te beginnen? Laat het weten in de reacties!

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén