Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven

Tips voor meer rust in je leven

Je wordt wakker, je doorloopt de gebruikelijke taken zoals ontbijten, tandenpoetsen en je gaat naar je werk. Na een uur besef je hoe moe je eigenlijk nog bent. Je bent continu met zoveel zaken in je hoofd bezig geweest dat je in de avond en de nacht niet tot rust bent gekomen.

En dat is een probleem want die rust heb je nodig om de dag daarop sterk in je schoenen te staan. Hoe zwakker je in je schoenen staat, hoe minder goed voorbereid je bent op dat wat komen gaat.

Ik heb verschillende tips voor meer rust in je leven samengebracht. Deze tips gaan jou helpen om volledig tot rust te komen.

Laat de gedachten van je afrollen

Het belangrijkste moment dat gaat bepalen in welke stemming jij naar bed gaat, zijn de uren tussen 8 uur ’s avonds en het slapengaan. Tijdens deze periode is jouw hoofd namelijk al bezig met de gebeurtenissen die mogelijk tijdens de dag van morgen kunnen gaan spelen.

Hoe zal mijn presentatie gaan? Kom ik wel uit met tijd? Ben ik niet te moe om naar werk te gaan? Het zijn allemaal voorbeelden van vragen die in jouw hoofd kunnen rondspelen. Als mijn eerste tip voor meer rust in je leven zou ik je willen vragen tijdens dit soort periodes jezelf meer rust te gunnen.

Geef jezelf maximaal een uur de kans om na te denken over deze gedachten. Geef ze vervolgens een plek en ga door met je leven. Denk niet meer aan de gedachten terug totdat ze pas weer relevant zijn.

Beweeg vaker en meer

Het is een tip voor meer rust die je in je leven vaker moet hebben gezien: beweeg vaker en meer. Beweging heeft een ongekend grote invloed op onze gesteldheid en daar is genoeg onderzoek naar geweest om dit te onderbouwen.

Als een van de tips voor meer rust in je leven wil ik je dan ook niet de rust onthouden die sporten met zich mee kan brengen. Zelfs als het alleen om een wandeling gaat, kunnen grote resultaten voor jouw rust bereikt worden.

Breng meer positiviteit in je leven

Wist je dat het beter met de wereld gaat dan velen van ons denken? Dat in tegenstelling tot 50 procent (20 jaar geleden) nu nog maar 10 procent in armoede leeft? En dat we langer leven in een schonere leefomgeving? Waarschijnlijk wist je dit niet, omdat we continu slecht nieuws zien.

Toch gaat het een stuk beter met de wereld dan dat velen van ons denken. En ook jouw leven mag best een positieve impuls krijgen. Want de reden dat je weinig rust hebt heeft waarschijnlijk ook te maken met de drukke gevoelens die de hele tijd rondom jou spelen.

Je maakt je te veel zorgen over zaken waar je of geen invloed op hebt of die niets met jou te maken hebben. Meer positiviteit in je leven is alleen mogelijk als je jezelf hier ook voor open durft te stellen.

Het is niet zomaar iets, tips voor meer rust in je leven en dan meteen op positiviteit over te moeten gaan. Toch is dat precies wat naar mijn mening mogelijk is en wat jou gaat helpen om een stuk sterker in je schoenen te staan. Dan komt de rust vanzelf.

Neem meer pauzes

“Neem meer pauzes”. Dat zal wel het laatste zijn wat jouw werkgever wilt horen. Maar het kan ons geheim zijn. Met meer pauzes als tips voor meer rust bedoel ik niet dat je tijdens een werkdag vaker een rondje loopt of een eetpauze neemt.

Wat ik bedoel, is dat je vaker stilstaat bij wat je doet. Stop even met werken en kijk om je heen. Ontspan, laat je taken links liggen en kom tot rust. Zorg ervoor dat alle druk geen invloed op jouw welzijn heeft.

Ook als we eenmaal thuis zijn is het inlassen van pauzes een must. Je hebt deze pauzes nodig om jezelf de rust te gunnen die je nodig hebt. Wanneer jij openstaat hiervoor, ontvang je de rust waarmee je veel van de stress kunt laten vallen.

Leer te genieten

Genieten en rust zijn twee woorden die vrijwel alles met elkaar te maken hebben. Als we van iets genieten, komen we onderbewust namelijk ook tot rust. Ik motiveer je daarom om meer te genieten van de momenten die nog gaan komen.

Je hebt ruim de tijd om vandaag of morgen te genieten van een uurtje niets of jouw favoriete serie. Doe dat dan ook. Als dat is wat jij nodig hebt om tot rust te komen, is dit een tip die niet onderbelicht mag blijven.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén