Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Rijk leven

Van je zelf houden

Van je zelf houden

Tips om van jezelf te houden met praktijkervaringen

 

van je zelf houdenWat zou jou echt gelukkig maken? Is dat als anderen van jou houden? Of als je alles bezit wat je zou willen bezitten? Volgens velen heeft dit te maken met geliefd zijn, alleen hier mag je het niet mee eens zijn.

Om van jezelf te kunnen houden zal je meer moeten accepteren. Van jezelf, maar ook van anderen. En dat is een lastige stap voor mensen die niet gewend zijn echt aandacht aan zichzelf te willen geven.

Houden van andere mensen kunnen namelijk mensen die niet van zichzelf houden wel. Van onszelf houden? Dat is een heel andere opgave.

Ik heb een lijst met tips opgesteld waarmee jij dichterbij het punt kan komen waar jij werkelijk weer van jezelf kunt houden.

Deze tips helpen je een stevig ondervlak te creëren waar jij kunt beginnen met werken naar een beter zelfbeeld. Een zelfbeeld waarvan je kunt houden.

Waarom ben je niet tevreden met jezelf?

In principe kunnen we vaststellen dat iedereen die niet van zichzelf kan houden, niet tevreden is met zichzelf.

Dit is niet iets om verbaasd over te zijn. Je bent namelijk absoluut niet de enige in deze wereld die ontevreden is met de huidige stand van zaken.

Niemand zal honderd procent tevreden zijn met de keuzes die zijn gemaakt. Bepaalde opmerkingen of de manier hoe je eruitziet. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat jouw liefde voor jezelf kan laten verminderen.

Maar denk je echt dat iedereen die er niet mooi uitziet of verkeerde opmerkingen maakt, niet van zichzelf kan houden?

Ontdek waarom je niet van jezelf kunt houden

Je moet een probleem altijd bij de oorzaak aanpakken. In dit geval zal dat van alles kunnen zijn.

Ik kan je honderden aanwijzingen geven van wat de verklaring kan zijn voor jouw onzekerheid over wie jij als persoon bent. Uiteindelijk zal jij de enige zijn die kan ontdekken wat de oorzaak is.

Ik vraag je, indien je echt van jezelf wilt leren houden, diep te graven en pas te stoppen als je de top ziet van wat jou zo heeft gemaakt als hoe jij je nu voelt.

Er is iets in jouw leven dat ervoor heeft gezorgd dat je niet van jezelf kan houden. Zonder het vinden van de oorzaak, zal het lastig worden ooit weer met jezelf te kunnen leven.

Tips kunnen pas werken als je de oorzaak weet. Daarom spoor ik je aan eerst met deze stap te beginnen voordat je verder met de tips gaat om te leren van jezelf te houden.

van je zelf houden

 Eerlijke positiviteit helpt je verder te komen

Dit is niet de eerste keer dat ik de nadruk leg op eerlijke positiviteit. Veel andere experts op het gebied van zelfhulp schrijven in hun ‘houden van tips’ dat ze vinden dat je zo positief mogelijk moet zijn. Hier wordt op geen manier gerept of je nu wel of niet eerlijk positief zou overkomen.

In veel gevallen zien zij namelijk het liefst dat jij op ieder moment positief bent. Ook als je daar even geen zin in hebt. In gesprek met anderen moet je continu positief blijven.

Want als je van anderen kunt houden, kan je ook van jezelf houden. Tenminste, dat vinden deze experts.

Wees positief op de momenten als jij het idee hebt dat dit kan. Probeer niet positief over te komen wanneer je dat niet bent. Wees eerlijk tegen jezelf.

Eerlijk tegen jezelf zijn

Ik vertelde je eerder dat jij je op geen manier hoeft te schamen dat je het lastig vindt om van jezelf te houden.

Een van de grootste stappen die jij de afgelopen tijd hebt gezet, is het erkennen van deze onzekerheid.

Dit is een van de manieren hoe je recent eerlijk tegen jezelf bent geweest. Je weet dat je niet perfect bent. Alleen hier heb je nog wel problemen mee. Want jouw imperfecties zorgen ervoor dat je niet gelukkig bent.

Je hebt, simpel gezegd, dan twee keuzes. Of je accepteer je imperfecties of je zorgt ervoor dat jouw imperfecties perfect worden.

Optie 2 is, simpel gezegd, absoluut onmogelijk. Je kan niet in alles beter dan de rest worden. Een socialer persoon? Dit ben je of dit ben je niet. Slimmer? Dit is voor een deel genetisch vastgelegd, dus daar hoef je het ook niet te zoeken.

Je merkt waar ik heen wil. Je kan bepaalde aspecten van het leven niet verbeteren. Het enige wat we kunnen doen, is ze erkennen, accepteren en er zo goed mogelijk mee te leven.

Kin omhoog, recht vooruit

Ik verwacht dat jij jezelf niet ziet als een persoon met veel zelfvertrouwen. Mensen met meer zelfvertrouwen zullen namelijk minder snel zeggen dat ze niet van zichzelf kunnen houden.

Zelfvertrouwen en van jezelf houden zal niet tegelijk samenvallen. Alleen terwijl je aan het een werkt, werkt je onbewust ook aan het ander. Jouw zelfvertrouwen neemt toe op het moment dat jij van jezelf leert te houden.

Dit proces wordt door diverse experts gebruikt om mensen mentaal weer gelukkig te maken. Door op een nieuwe manier de wereld te bekijken, kan er op een vernieuwde manier geleefd worden. Een frisse manier waarin jij van jezelf leert houden.

Begin met van jezelf houden, en kijk dan pas verder

Het belangrijkste waar jij je nu mee bezig moet houden, ben jij zelf. Je gaat iedere dag meer van jezelf ontdekken. En alles zal te maken hebben met de liefde voor je eigen leven.

Waar je vooral op moet hameren is dat je meer aandacht gaat besteden aan je eigen welzijn. Doe dingen die je leuk vindt. Ga naar de film of sport meer.

Alle kleine dingen in het leven die jou geluk kunnen brengen, moeten worden uitgebuit. Je verdient het om meer te genieten. Maar daar moet je zelf wel wat voor overhebben.

Blijf artikelen op onze website over positiviteit, geluk en zelfvertrouwen lezen. Deze informatie kan een belangrijke bron voor een beter bestaan zijn.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén