Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Mindset

Vijf stappenplan voor een gelukkig en rijk leven

Vijf stappenplan voor een gelukkig en rijk leven

Motion speed effect with City Night

Een simpel vijf stappenplan voor een rijker leven

Gelukkiger leven leiden? Je bent niet de enige die verlangt naar een lang en gelukkig bestaan. Experts op dit gebied houden er allemaal hun eigen techniek op na.

Als je meerdere adviezen volgt, kom je al snel in de clinch tussen de verschillende stappen die gezet kunnen worden.

Voor mensen met weinig geld of geluk hoeft het leven niet een kwelling te zijn. Ik heb op deze website meerdere keren artikelen geschreven over het realiseren van een rijk leven met weinig geld.

De misconceptie dat veel geld een mens gelukkig maakt, heeft als gevolg gehad dat velen denken dat je zonder geld geen rooskleurige toekomst hebt.

Dit artikel richt zich op iedereen die het met mij eens is en er alles aan wil doen om naar een rijk en gelukkig leven toe te werken. Vooral mentaal gezien kan dit een zware opgave zijn. Durf jij deze opdracht aan te gaan?

Stap 1: Stop met jezelf druk te maken om zaken die er niet toe doen

Man kijkt probleemVeel van wat er in een gemiddeld leven gebeurd hebben we geen invloed op. Een storm die een tuin compleet kan verwoesten of een aangeschoten buurman die diep in de nacht een deuk in jouw auto heeft veroorzaakt.

Op het moment dat deze zaken zich voortdeden kon jij niets doen om ze te voorkomen. Maar toch heeft het een grote invloed op jouw leven.

Rijker wordt het er niet van, want als jij niet weet hoe de twee situaties zijn ontstaan krijg je er ook nog eens geen vergoeding voor terug.

Er zijn duizenden mogelijkheden van waar een mens zich druk om kan maken waar geen invloed op kan worden uitgeoefend.

De een geeft de schuld aan een hogere kracht van bovenaf, zoals een god. Een ander zal altijd een manier vinden om zichzelf van de situatie de schuld te geven.

Stop met je druk maken om dergelijke gebeurtenissen. Pech hoort bij het leven en is onmogelijk te voorkomen.

Door zulke situaties te accepteren zal het op termijn eenvoudiger worden om met de gevolgen om te gaan.

Stap 2: Sta open voor verandering en begin een rijker leven

De eerste stap is er, want je bent al dichterbij een instelling waar jij je al om een stuk minder zaken slecht kan voelen. Dat is namelijk wat de kern van dit stappenplan is.

De situaties waar jij je normaliter slecht over kan voelen, moeten zo min mogelijk invloed op jouw leven hebben. Deze verandering zet een nieuwer en gelukkiger leven in. Een leven waar jij naar op zoek was.

Je leven is aan het veranderen doordat je nu meer kan hebben. Een gemene opmerking doet je minder doordat je altijd zult onthouden dat jij sterker bent dan de ander.

Op mentaal gebied weet jij precies dat als jij deze opmerkingen jouw innerlijke kracht niet laat aantasten, jij een gelukkiger mens bent.

Kortom, een gelukkiger leven ontstaat door het totaal anders verwerken van tegenslagen. Rouwen en je tijdelijk rot voelen over een situatie mag en is zelfs gezond.

Alleen na enige tijd moet er een moment komen dat jij het opzij kunt zetten. En iedere keer dat jij slaagt om een nare gebeurtenis te accepteren en te verwerken, wordt jouw leven gelukkiger.

Stap 3: Je hoeft niet van iedereen te houden, zolang je maar respect voor jezelf hebt

Ik hoor op hoge regelmaat experts zeggen dat je iedereen net zo lief moet hebben als dat jij jezelf lief hebt. Ik ben het eens met het idee dat je mensen met respect moet behandelen, ongeacht hun afkomst of verleden.

Maar uiteindelijk ben jij altijd de belangrijkste persoon in je leven. Jij verdient het meeste aandacht aangezien je eigen leven gelukkig moet blijven. Pas als je gelukkig bent kan je anderen goed helpen.

Hoe kan jij in dit geval een gelukkiger leven werkelijkheid maken?

Stap 4: Werk naar een optimistische instelling toe

Op het gebied van gelukkig zijn besprak ik eerder met je dat geld geen invloed zou mogen hebben op hoe jij je voelt. Gelukkig zijn heeft niets met geld te maken.

Weinig geld is voor veel mensen zelfs een reden om zich vrijer te voelen. Zij voelen namelijk ook minder de noodzaak om iets met dit geld te doen.

Het leven kan prachtig zijn als jij het leven ook zo bekijkt. Veel onderdelen van de wereld en het leven zijn wonderschoon.

Door je te richten op deze kenmerken, leer je van de wereld te houden. Dit heeft als uiteindelijke doel dat je ook meer van jezelf begint te houden. Dit is het ultieme doel om een gelukkiger leven te bereiken. Met of zonder geld.

Stap 5: Zet een rechte lijn richting een nieuwe toekomst

3 gelukkig mensen

De laatste stap voor het bereiken van een gelukkig en rijk leven is het blijven werken aan jouw innerlijke kracht. Deze kracht zal je vaak nodig hebben.

In situaties waarin je een terugval naar je oude gedrag lijkt te krijgen, kan deze kracht jou weer op het juiste spoor zetten.

Na het bereiken van een gelukkig leven is iedere keer dat jij in zulke situaties terechtkomt het volledig aan jou om jezelf terug te werken naar het moment waar jij je sterk voelde.

Iedere keer dat dit jou lukt zal jouw innerlijke kracht sterker worden. Dit gehele proces heeft jaren nodig maar is uiterst lonend.

Je kan dan namelijk op termijn tegen iedere tegenslag kunnen. Op professioneel en persoonlijk vlak zal het mogelijk worden om beter om te gaan met welke situatie dan ook.

Samengevat kan en moet iedereen willen werken aan een gelukkig leven. Dit leven is niet voor een enkeling weggelegd, maar voor ieder persoon die aan zichzelf wilt werken.

Je hoeft alleen jezelf voor de volle honderd hiervoor inzetten. Daarna komt het gelukkig worden, na het volgen van deze stappen, vanzelf.

Ben jij gemotiveerd en klaar om dit stappenplan te volgen? Laat het ons dan weten in de reacties en wie weet kunnen wij je van hulp zijn met extra tips!

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén