Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Succes gids

Volg je dromen

Boom rivier

Volg je dromen

Dromen doen we allemaal. De één misschien wat meer dan de ander. En de één wellicht over grotere dingen dan de ander. Het begint allemaal met dromen.

Succesvolle mensen zijn er gepassioneerd over en maken keuzes die hun helpen de droom te bereiken. Laat je niet verleiden tot negatieve gedachten als ‘ik heb het te druk’ of ‘ik moet aan mijn gezin denken’. Durf te dromen en volg je dromen.

Waar droom jij van?

Heb jij ook een droom? Wil jij ook je leven een andere wending geven of wil je je leven leuker maken dan het nu is? Misschien denk je dat dat niet mogelijk is, maar heb je er ooit serieus over nagedacht of heb je gewoon bij voorbaat al de conclusie getrokken dat het niet kan?

Want als het laatste het geval is dan ben je misschien wel te somber over je kansen. Er is meer mogelijk dan je denkt, maar je moet natuurlijk wel in je dromen geloven. Als je dat niet doet dan ontbreekt de basis om je droom te laten uitkomen.

vrouw aan het lezen
Je mag geloven in je dromen

Wij nuchtere Nederlanders hebben het principe “Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg” hoog in het vaandel staan. Sober leven en tevreden zijn met wat je hebt is het motto van veel mensen.

Maar is dat wel nodig? Mag je niet dromen van een beter of leuker leven? Ja, dat mag en ja, veel dromen zijn heus wel uitvoerbaar, mits je de juiste stappen neemt om ze te laten uitkomen.

Veel mensen die hun droom najagen en er ook nog in slagen krijgen wat smalende reacties. ‘Die heeft mazzel gehad’, of ‘tja, wat wil je met ouders die goed in de slappe was zitten’.

Natuurlijk heeft de één meer geluk in het leven dan de ander. Als je ouders je financieel kunnen steunen bij het starten van je eigen bedrijf,

of je wereldreis deels willen sponsoren dan is de kans groter dat je deze droom kunt verwezenlijken dan wanneer je zelf voor de kosten moet opdraaien.

Maar onmogelijk is het natuurlijk niet. Want ook als jij wat minder geluk hebt gehad toen je op deze wereld kwam, kun je nog altijd je dromen laten uitkomen.

Is het bereiken van een droom garantie voor geluk?

Helaas, zo simpel is het niet. Er zijn veel mensen die een droom hadden en deze uiteindelijk hebben weten te verwezenlijken.

Maar toen ze eenmaal in dat grote huis woonden bleek dat ze helemaal niet gelukkiger waren. Er zijn ook genoeg mensen die inderdaad miljoenen wonnen in de loterij, maar er uiteindelijk niet gelukkig door werden.

Maar dat wil niet zeggen dat je je droom daarom bij voorbaat maar moet opgeven. Want er zijn ook heel veel mensen die wel voldoening vinden met het laten uitkomen van hun dromen.

Dart bordMaak een stappenplan

Als je een droom hebt die realistisch is, dan kun je een stappenplan maken om deze te laten uitkomen. Des te groter is de kans dat het je uiteindelijk gaat lukken.

Door structureel naar je doel toe te werken houd je overzicht en dat maakt de kans van slagen een stuk groter. Zo’n stappenplan kan er als volgt uit zien:

Stap 1: Wat is je droom?
Schrijf op waar je van droomt. Wat wil je bereiken? Door het op papier te zetten en voor jezelf te motiveren wat je wilt en waarom maak je je droom en daarmee het te bereiken doel duidelijk.

Stap 2: Wat is er nodig voor het realiseren van mijn droom?
Welke opleiding moet je volgen voor die droombaan? Hoeveel geld is er nodig om voor jezelf te beginnen of om die ultieme droomreis te maken? Door dit voor jezelf uit te zoeken ben je weer een stapje dichter bij je droom.

Stap 3: Wat moet ik doen om mijn droom uit te laten komen?
Als je hebt opgeschreven wat je droom is en wat daarvoor nodig is dan ontbreekt nog 1 ding: Schrijf op wat je ervoor moet doen om je droom uit te laten komen. Moet je gaan sparen, moet je met je leidinggevende op je werk gaan praten over studiefaciliteiten? Dit zijn zaken die je direct kunt opstarten.

Het actieplan voor je droom

Als duidelijk is wat je droom is en wat daarvoor nodig is dan kun je een actieplan gaan maken. Je kunt uitrekenen hoeveel geld je per maand apart kunt zetten om het geld voor je droom bij elkaar te krijgen.

Dan weet je wanneer het doel is bereikt. Je kunt uitzoeken wanneer je met een opleiding kunt starten voor die leuke baan die je graag wilt. Ook dan is een tijdpad bekend: wanneer kun je examen doen, en vanaf wanneer kun je gaan solliciteren voor je nieuwe baan.

Bepaal op dit moment ook of je droom het geld of de moeite waard is. Wil je echt zoveel geld uitgeven aan een nieuwe auto of aan een droomreis?

Wil je die opleiding echt gaan volgen en alsnog dierenarts worden? Als het antwoord “Ja!” is dan is het zaak om er helemaal voor te gaan.

leerling tevredenJe droom bijstellen

Soms is het nodig om je droom tussentijds bij te stellen. Als je een opleiding aan het volgen bent en je wordt ziek of je kunt doordrukte niet het studietempo volhouden wat je voor ogen had.

Ook kan er financiële tegenslag zijn waardoor je spaardoel even op een wat lager pitje moet. Dit is geen reden om je droom op te geven.

Het is gewoon een kwestie van bijstellen. Dan doe je een paar maanden later examen. Dan ga je een half jaar later op reis. Is dat erg? Meestal niet.

Komt je droom uiteindelijk uit?

Of je droom uiteindelijk uitkomt is nooit zeker. Het kan zijn dat je halverwege de reis naar je einddoel tot de conclusie komt dat het doel niet meer is wat je wilt.

Schroom dan niet om je droom te laten varen. Als je uiteindelijk tot de conclusie komt dat je toch liever in loondienst blijft werken dan dat je voor jezelf begint,

dan is dat helemaal geen schande. Het gaat er tenslotte om dat je gelukkig bent en niet dat je koste wat kost een droom verwezenlijkt waarvan je op een bepaald moment denkt “wil ik dit nog wel?”.

Houd altijd je eigen geluk voor ogen, dan bereik je uiteindelijk meer dan wanneer je blindelings je dromen najaagt.

Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Geef een reactie

Thema door Anders Norén