Rijk leven

Motivatie-site voor succes

Wees onzichtbaar

Auteur: Murat Isik

Het moment dat je een boek van Murat Isik openslaat, is het moment dat je urenlang niet meer losgelaten wordt. Zoals deze samenvatting van Wees onzichtbaar zal laten merken, is zijn meest recente boek misschien wel het meest bijzonder.

De roman, die zich afspeelt in de jaren 80, neemt je mee met het leven van de vijf jaar oude Metin. In een tijdsbestek van 15 jaar zie je Metin zichzelf ontwikkelen tot iemand die al meer heeft meegemaakt dan menig mens in een heel leven meemaakt.

Het verhaal dat zich volledig concentreert op de Bijlmermeer, een niet al te beste wijk in Amsterdam (vooral in de jaren tachtig niet), kan voor tijdsgenoten als bekend klinken.

Metin bevond zich altijd in een vijandige omgeving. Zijn familie gaf hem nooit de liefde die hij nodig had om zich op een ‘gezonde’ manier te ontwikkelen. Maar ook buitenshuis kon hij niet de aandacht krijgen waar hij zo nodig naar snakte.

De invloed hiervan wordt naarmate Metin ouder wordt steeds beter zichtbaar. Metin probeert met de dag onzichtbaarder te zijn voor zijn omgeving om maar zoveel mogelijk de confrontatie te vermijden.

Thema’s als geweld en de multiculturele samenleving waar we vandaag de dag het nog altijd overhebben komen voortdurend aan bod. Hierdoor weet Murat Isik met Wees onzichtbaar, dat zich in de jaren tachtig afspeelt, een actueel probleem aan te snijden.

Want meer dan 30 jaar later is Nederland op veel vlakken niet verder dan destijds. De vijftien jaar waarin dit boek zich afspeelt weet menig lezer te intrigeren en ontroeren. Je voelt je continu onderdeel van het verhaal,

mede doordat de emoties van Metin op ontroerende wijze verborgen zijn. Het is dan ook niet voor niets dat Murat Isik voor de titel ‘Wees onzichtbaar’ gekozen heeft. Met deze samenvatting wil ik je dan ook zeker dit unieke boek aanbevelen. Isik weet, net als met zijn eerdere boeken, je urenlang vast te pakken.

Wat andere zeggen over Wees onzichtbaar>>Meer boeken van Murat Isik<<
Doe je ook mee!
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Honderden lezers volgen onze blog-updates. Schrijf je in en ontdekt het postieve kant van je leven!
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Powered by Optin Forms

Thema door Anders Norén